miércoles, 3 de junio de 2009

EL GRAU DELS MATXOS


ATENCIÓ, MOLT IMPORTANT: ESTÀ TOTALMENT PROHIBIT APARCAR A LA CORBA ON NEIX EL CAMÍ CAP AL PEU DE VIA. Ens va venir a veure un dels propietaris queixant-se perquè hi havia un parell de cotxes aparcats allí i resulta que, tot i que aparentment hi ha espai per aparcar, per la pista hi passen molts camions i maquinària agrícola i necessiten tot l’ample per girar. A més és un punt on la pista fa molta pujada i alguns vehicles rellisquen. ES POT APARCAR PERFECTAMENT 200 METRES MÉS AMUNT, VIGILANT NO OBSTRUIR EL CAMÍ NI L’ENTRADA A CAMPS. ENS HI JUGUEM EL FUTUR DEL SECTOR!

L´escalada d´entre altres coses, ens permet descobrir racons de la nostra geografía maquíssims que d´una altre manera potser no arrivariem a conèixer.



(VIDEO INTRODUCCIÓ)



Avui Dimecres escapant del nostre radi d´escalada del Maresme, ens apropem a la comarca d´Osona, a tocar del Montseny. Ens trobem a Aiguafreda a peu de les "Cingles del Bertí" on es troben forces escoles d´escalada (Sot del Bac ... ).





Però avui ens decantem per un sector nou, "els Graus dels Matxos", un sector recent i amb molt de futur. ... per la ocasió en Ferran i en Jaume i ... fisicament no hi és la Carla però com si sigues (baixa d´última hora).






Després d´accedir en mens de 5 minuts a peus de vies ens donem conta que estarem a la ombra tota la tarda, un privilegi !!!Després d´escalfar amb la primera via que trobem "Sense nom", 5+ a continuació fem "Dels cunyats" 6b i tot seguit "l´escarbat copulaire" 6b i tot seguit la estrella de la jornada ... "Piano piano" 6c+/7a. Una vegada en Ferran la deixa montada marxem a fer "Enderrocs" 6a+.




("Dels cunyats, 6b")


A continuació tornem enrera i en Ferran ... aconsegueix treure´s aquesta fantàstica via molt tècnica !!!



("Piano piano, 6c+/7a")


Fantàstica jornada, amb bon ambient, gent simpàtica i un indret superagradable per l´estiu !!! ... axiò sí ... et poses MATXO, MATXO, MATXO !!!




("L´escarbat copulaire, 6b")




SITUACIÓ: Aiguafreda.



ACCÉS: Una vegada entrem dins Aiguadreda venin de la Garriga agafem la primera a mà esquerra direcció una altre vegada direcció Barcelona, però continuarem recta pel carrer principal direcció l´estació de tren. Deixem enrere la estació, tot recta fins al final del carrer on prenem a mà dreta una pista forestal, on sempre amunt, fins despres d´una bona pujada i després de dues curves forces pronunciades, el camí perd tota la seva pujada. Deixem el cotxe a ma esquerra o dreta, tornem enrera caminant i la curva pronunciada, a mà dreta surt un camí que ens durà a peu de vies.
ORIENTACIÓ: Est.
ALÇADA: 20/25 mts.
DIFICULTAT: Predominant els 6C i 7a (només un V+ i dos 6a+)
ROCA: Tipu arenisca, amb una mena de "enladrillado" a les parts superiors tota curiosa.
OBSERVACIONS: Les resenyes son situades a peu del sector principal. D´agrair pels equipadors.

6 comentarios:

Mohawk dijo...

Fiera, el cotxe puja bé des d'Aiguafreda?, jo sempre hi he anat per Centelles, que és el camí que em van ensenyar els aperturistes & Co.

Passe'm la imatge del Google per mail, que no s'amplia...

I merci per la info, sempre s'aprèn alguna cosa nova!

A tibar-li!

JAUME ORS dijo...

Dons si, es puja força bé amb qualsevol tipu de vehicle ... fins i tot en bici (jé,jé) !! Ara t´envio la imatge.

Anónimo dijo...

Jo encara no hi he anat mai, potser m'hi acostaré perquè no és comú trobar gres per escalar al nostre país... no deu ser algun tipus de calcarenita??

Per cert, en català es diu GRES i no pas arenisca, que és una paraula castellana. Aquest "enladrillado" deu ser la pròpia estratificació, que deu estar molt junta i la roca es trenca més fàcilment.

Salutacions!
Xavi.

JAUME ORS dijo...

Gràcies Xavi per la informació però pensava que el Gres i la Arenisca eren coses diferents. Respecta al sector perfecte per l´estiu. Una abraçada.

Anónimo dijo...

Mare meva! Ferran tio! Soc Anaïs, del roco Athos a Barcelona... Com son les coses, et veig per aquí fent uns pasets i no em fas un toquecillo! Ara visc a Aiguafreda, així que ja saps company, si et deixes caure truca'm per compartir unes vies!
ABRAÇADA!!

JAUME ORS dijo...

Hola Anais ... ja li faré arrivar el missatge al Ferranet. Abraçades.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)