miércoles, 24 de febrero de 2010

ROCÒDROM DE MONZÓN



Torno a estar a Osca com no ... la escapadeta que no falti. Aquesta vegada torno a visitar la població de Monzon i més concretament el seu rocòdrom. A veure si tinc sort i el puc estrenar dons la última vegada encare no estava obert al públic dons faltava fer el estatuts i tota la paperasa.


Dons aquesta vegada si, només falta ensenyar la tarjeta federativa i pagar 4 euros o abonar la temporada sensera uns 80 euros. No tinc dubte ... pago 4 euros !!!


Som-hi !!! M´ensenyen una mica totes les instal.lacions del pabelló on també puc trobar un petit bulder a la zona dels vestidors però ... només tinc ganes de tastar el majestuós rocòdrom. Per si de cas porto tot el material ... corda, cintes, casco dons amb una mica de sort potser podré enganyar algú per que hem pugui asegurar i fer unes quantes vies ... i si no a fer travesies d´esquerre a dreta i de dreta a esquerra com si sigues al "Murito" !!!







(és pedra o roca ???)



Per la ocasió hi ha un parell de nois fent vies però jó a la meva, no és qüestió d´arrivar i ...

La primera sensació ... fantàstica dons no son els tipics plafons de figra de vidre si no que és formigó i el tacte i el relleu és com si estiguesis tocant roca de debó !!!

Una mica d´escalfament i començo a fer travesses d´un canto a l´altre fins que els braços comencen a agafar escalfor ... es quan en Jorge i en Gustavo els dos nois que tinc al costat s´ofereixen per asegurar-me per fer un parell de vies. Com no ... gràcies !!!!






Agrair al Gustavo i en Jorge per la seva simpatia i ... dir que tinc dos nous companys d´escalada a terres de l´Aragó !!!!



ROCÒDROM DE

MONZON



FICHA TÉCNICA: La construcción se ha realizado en hormigón gunitado y presenta tres partes diferenciadas; la primera es de 3 metros de anchura y 12 de altura, con zona desplomada para realizar competiciones y entrenamientos de dificultad; la segunda zona es de 6 metros de ancho y 10 metros de altura, con suave desplome para perfeccionamiento y entrenamiento inicial; y la tercera área es casi vertical, de 8 metros de altura y 5 de anchura, para iniciación y entrenamientos de baja dificultad.El búlder tiene 3 metros de altura en forma de "L", con 11 de ancho, de los que 3 son de máximo desplome y 8 verticales y algo desplomados, para escaladores de todos los niveles. El búlder es de madera contraplacada. La estructura del rocódromo ha sido construida con acero laminado en cubierta, y se la ha dotado de una capa de imprimación anticorrosión para evitar el deterioro; la unión de los distintos perfiles se ha realizado con soldaduras o tornillos pasantes; además todos los elementos de escalada son de acero inoxidable, y las presas, fabricadas en resina poliéster.




A l´endema, dimarts avans de marxar direcció Barcelona faig una mica de "recerca" de noves roques pels voltants de Lagunarroca i a tocar de la població de Berbegal accedeixo a una pedra força espectacular desde lluny. Una simetria perfecta és la imatge que tinc d´ella. Quan m´apropo m´adono que és massa sorrenca com moltes de la zona però aquesta encare més, fins el punt de desfer-se al agafar-me. Un parell de fotos però no dona de més ... una foto pel record !!!






Al costat mateix hi ha una franja rocosa, força espectacular amb una erosió evident per la seva devilitat amb la erosió forman formes capritxoses i ponts de roca espectaculars !!!









Agafo el cotxe i marxo ... però a menys d´un kilometre puc veure una zona que podría aver-hi alguna coseta, però és tard o sigui que la deixaré per la propera vegada.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)