domingo, 11 de abril de 2010

ROCA DELS COLLARS, VIA DIONI (150 mts, 6a)




De veritat, quan arrivas aquest indret ... és realment increíble ... creues el pantà d´Oliana i quan ja trenques direcció Canelles i t´endinses per aquestes terres ...

La via Dioni a la Roca dels Collars és una via realment maca, on destaca la adherencia, però també trobem una bones fisures i fins i tot un esperó ... una varreja de sensacions en un llóc maquíssim. Per la ocasió som dues cordades que farem la mateixa via: la Sandra, en tito i la Esther per una banda i en Bladé, l´Alfredo i jo per una altre. Nosaltres ... serem els privilegiats de iniciar-la.





(VIDEO RESUM)


Després de fer ... una bona aproximació d´uns 45 minuts ... creuem primer de tot el Mas de S. Pere per acontinuació pista amunt fins trobar el trecat que ens portarà direcció les parets ...








Una vegada arrivem a peu de via tenim al damunt el primer llarg de adherencia, sens dubte i l´Alfredo és l´encarregat de posar-se a prova. Un llarg força guapo on la bona col.locació és esencial.







Una vegada arriva a la reunío la seva satisfacció és més que evident i tot seguit un darrera l´altre anem pujant gaudint en tot moment del tacte increíble de la roca que cal dir ... que té sorprenentment molt bona adherencia. Tot seguit un segón llarg de 6a ens posa a prova a tots, una fisura en un tram força vertical realment increíble i força sostingut pasarem de la adherencia a la técnica.








Així llarg darrera llarg anirem guanyant alçada i metres, un petit bosquet de tramit per arrivar a un esperó fantàstic ...




















... per continuar i finalitzar l´última llarg ... una fisura de esquera a dreta força continuada i d´una estética força accentuada en durà al final de via ...








... on ens farem la foto que dirà que haurem aconseguit el nostre propòsit ... arrivar adalt d´aquetst cim a la Roca dels Collars, un premi inigualable !!!!







Dues cordades del GEAMM a la mateixa via, la via Dioni a la Roca dels Collars !!!!





ROCA DELS COLLARS

VIA DIONI (150 MTS, 6a)








SITUACIÓ: A la Roca del Collars. Direcció Solsona i a continuació el pantà d´Oliana. Una vegada el creuem, atenció a la desviació a mà dreta direcció Canelles (L-401). Avans d´entrar al poble a màs esquerra hi ha una pista sense esfaltar que agafarem fins el final, la masia de Mas d´en Pere.







APROXIMACIÓ: Avans d´arriva al Mas de S. Pere podem deixar el cotxe. Una vegada creuem el Mas recte amunt, com a referencia deixarem enrera una furgoneta abandonada. A continuació agafarem un corriol marcat amb fites a mà esquerra direcció les paret. Una vegada comencem a pujar arrivarem a una agulla que pasarem pel darrera fins trobar una tartera que creuarem en diagonal direcció esquerra fins arrivar a una olla on trobem les vies. Com a refencia podem veure a mà esquerra de la via unes cordes fixes. El peu de via molt comode.

(fotos de les resenyes d´en Xavi)




ITINERARI: L1 (v+, 35 mts). El primer llarg és placa en pura adherencia, molt fineta. Just avans d´arrivar a la reunió anirem a buscar a mà esquerra una fisura, on trobem una pedra encastada que ens podem agafar sense por per tot seguit anar a buscar la reunió. L2 (6a, 25 mts). Aquest llarg molt vertical i mantingut resegueix la fisura. Podem protegirla amb un fisurer un friend petit, que sempre servirà per si algú vol fer-ho en A0. Xuíssima i técnica. Al arrivar a la reunió haurem de superar un petit desplom, sempre tindrem la opcció d´agafarnos a una senyora arrel. L3 (IV+, 40 mts). Creuem un petit bosc amb una corda fixe, per a continuar recte amunt per un tram força fàcil. L4 ((V+,20 mts) Llarg maquíssim també. Surt per un esperó espectacular i força técnic, per a continuació arrivar a una placa tumbada per arrivar finalment a la reunío. Tenim la opcció de muntar, o continuar per una corda fixe fins un petit bosquet on al final podem montar molt comodament la reunió. Nosaltres ho varem fer així. L5 (V, 30 mts) Tenim al devant una fisurar increíble de esquerra a dreta que creua tota la paret. Ben equipada però es spot posar alguna coseta. Una vegada creuem tota la fisura recte amunt fins arrivar adalt del cim.

DESCENS: Uns 20 metres a la esquerra de l última reunió, direcció oest trobem un ràpel que ens durà a la R4 (nosaltres varem baixar fins el bosquet i per la corda fixe arrivem a la reunió rapelable) i un segón ràpel a la R2 i un tercer de la R2 al terra.



No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)