Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

domingo, 15 de julio de 2012

VADIELLO(OSCA) ... la escapada.


El Altoarag6n es rico en formaciones conglomeráticas que dan unos relieves característicos, pudiéndose comprobar que se trata de masas aisladas e inconexas que dominan un amplio territorio circundante. Su aspecto es muy peculiar. con paredes verticales o redondeadas, a la vez que salpicadas de abrigos y pequeñas cavidades


Dons si, així és Vadiello, un indret curiós, diferent, amb una semblança als Mallos de Riglos, però un conglomerat diferent, de millor qüalitat, de grà més petit. Tampoc es podría comparar amb Montserrat, no però és ... Vadiello.


Una sortideta de Diumenge a la tarda, tranquilitat per sobre de tot, que s´agraeix moltíssim. una volta, ens endinsem al camí deNocito, tot ell equipat amb passamans i això s´agraeix.


MOltes altres opccions de coneixer aquest llóc que us recomano sempre que visiteu Osca.A l´endemà, faig una visita tot solet fins al salt de Biergue, el final d´alguns dels barrancs de la sierra de Guara. Un indret fantàstic per fer uns banyets o ... fer un salt de coll ...ns   al mateix salt, pels més atrevits.VADIELLO (OSCA)


A través de un entorno de conglomerados verticales y en un territorio escabroso, las aguas recogidas en la cara norte de Guara se abren paso hacia los somontanos, recogiendo los aportes de barrancos y torrentes que descienden vertiginosos desde los mallos que flanquean su paso.

Unos 500 m. aguas arriba de la desembocadura del barranco de Isarre, se construyó en el Guatizalema la presa de Vadiello; inaugurada en 1.971, es una presa de hormigón cimentada sobre roca, de 70,5 m. de altura y 126 m. de longitud en la coronación. El pantano, de 15,5 hm. cúbicos de capacidad, inunda el desfiladero que abrió el río Guatizalema para atravesar la sierra .

Se accede a Vadiello por la carretera de Loporzano, continuando hasta el final de esta, pues termina en la misma presa del pantano, a 22 Km. de Huesca.No hay comentarios: