martes, 8 de enero de 2013

4 ETAPA SOMONTANO EN BICICLETA

Avui inicio aquesta quarta etapa pel Somontano. Avui patiré de valent allò que no havia experimentat mai en bicicleta de carretera, dins la meva curta experiencia ... el vent de cara !!! Uf !!!

Amb aquesta etapa més  menys finalitzo la part sud d´aquesta comarca. La propera ja aniré a trepitjar la part centre de la comarca i posiblment el paisatge serà diferent. Avui paso per Berbegal on faig una aturada en un tram que pasa el camí de Santiago i on trobem les restes d´una calzada romana ... maco.



Pren carretera direcció nord direcció la població de Fornillos, situat en mig d´una mena de falla en disposició de plaques de calcari que la fant diferent a altres poblacions. Llàstima que la naturalesa no li hagi donat una miqueta més d´inclinació, alçada i qualitat ... com no per escalar !!!



A continuació, direcció est direcció la població de Permisan, quatre cases on destaquem una gran edificació en runes, com si hagues estat una mena de monestir que ... impresiona.

Desde aquí tenim bones vistes cap a Berbegal i la carretera per on he vingut.
Per tota aquesta zona destaco els grans bloc d´arenisca, macos de debó i les contruccions, la majoría abandonades de "acequias" o "canals" per on feian arrivar l´ aigua a les terres.




Tot seguit direcció la carretera de Berbegal a Monzon, la creuo direcció Monesma, un altre poblet on destraquem la seva esglesia i el pou molt ben conservat.



També m´hi fixo en una mena de zona amb uns grans bloc ... una propera vegada m´arrivaré per veure la seva qüalitat per posible zona de bloc ... no estaria malament.



Tot seguit deixo la població per pasar per MOrilla i tot seguit Ilche on faig una petita aturada.
Ara toca patir, marxo cap a casa amb un vent força fort de cara. Hem costa moltíssim guanyar metres i el contaquilòmetres quasi no avança ... però al final arrivo a casa.


SOMONTANO EN BICICLETA
4 ETAPA
(BERBEGAL-FORNILLOS-PERMISAN-MONESMA-MORILLA-ILCHE)
38 KM




1 comentario:

Alfredo dijo...

Jaumettt, los pies de gato y el magnesio, siempre en la moxila.
No pares..

cuidate...ññññ

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)