sábado, 13 de abril de 2013

BARRANC RIU VERO (TRAM DE LES PASAREL.LES A LA CENTRAL ELECTRICA) CURS BARRANCOS MONTAÑEROS DE BARBASTTRO


Aquest cap de setmana, Montañeros de Aragon Barbastro organitza un curs de barrancs o sigui que toca apuntar-se !!! Estar tant aprop de Guara i no fer barrancs és imperdonable o sigui que toca formar-se una miqueta per disfrutar amb  tota seguretat.

(VIDEO BARRANC VERO I FORNOCAL gràcies a la Eva bonet

Dissabte toca fer la formació teòrica i pràctica a Alquezar. Ens reunim al refugi i tot seguit ens acostem fins els sector de escaolada esportiva on farem les pràctiques bàsiques com rapel.lar, fer servir el 8 ...





Cal donar gràcies als monitors i a la "Casa de los guias" qui ens proporciona tot el material per practicar aquest esport.




Una vegada realitzada la part teòrica i pràctica ens dirigim cap al Vero a la alçada de la ruta de les pasarel.les. Una vegada baixem les pasarel.les toca equipar-se per posar en pràctica tot allò que hem aprés.
Primer de tot apendre a llegir el curs de l´aigua, la "vena" principal que ens arrosegarà i els laterals que farà tot el contrari.
Una vegada dins l´aigua aprenem a deixar-nos portar amb elsj peus pel davant i així arrivem a la paret de la pressa. Allà montem un ràpel per baixar tocant la cascada per deixar-nos caure a l´aigua i allà ... la primera experiencia durilla !!!! 
No agafem la vena principal i quedem al lateral amb consequencia ... la contracorrent no ens deixa avançar i ens porta cap a la cascada i la paret lateral, tot i les forces que posem per nedar no guanyem metres i per moments ens espantem, però entre uns i d´altres aconseguim ensortir-nos ... uf !!!!



Apartir d´aquest tram ara toca disfrutar dels raconets que ens ofereix aquest tram, sempre a tocar de les pasarel.les, on en tot moment, els turistes disfrutant de la nostra progressió. Una bona experiencia per demà ficar-nos en un veritable barranc !!!!!






Això si, el millor de to el bon rotllo entre tots, coneixer gent tant maca i disfrutar de la natura !!!!





BARRANCO RIO VERO 
(TRAMO DE LAS PASARELAS-CENTRAL ELECTRICA)

APROXIMACIÓ: Desde Alquezar agafem el barranc dela fuente i una vegada arrivem al riu, prenem a la dreta per les pasarel.les. Una vegada les creuem inicicem el tram acuàtic a l´alçada d´una gran arbre. Una vegada arrivem al salt d´aigua fem un ràpel per la banda dreta. Apartir d´aquí trobem un tram de blocs que anirem deixant enrera fins arrivar a la central electrica. TORNADA: prenem el camí evident que ens durà a Alquezar.





No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)