Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

miércoles, 30 de julio de 2014

CANAL DEL PALOMO (VADIELLO, OSCA)

 El Canal del Palomo està situat dins el parc natural de Guara, a la part més oeste, molt a tocar de la ciutat de Osca i més concretament a Vadiello. Un petit paradis de conglomerat  on un petit oceà en forma de embassament li dona vida a tot el seu entorn. Agulles amb renom, una flora i una fauna ... una combinació que val molt la pena fer una visita.

Aquesta canal va ser dels primers camins equipats amb clavijas. Aquestes les podem trovar al pirineu d´Osca, dins el parc nacional d´Ordesa ... clavijas de cotatuero ... una manera d´equipar pasos difícils de superar de forma natural.Però ara, a més a més, aquesta canal ha sigut equipada últimament amb un "cable de vida", com si fos una ferrata. Això farà que potser fins no fa poc, no era gaire visitada per la seva dificultat i ara ... aquest petit tresór, on podem trovar en el seu hábitat natural el tritó pirenaic, sigui a l ´abast de tothom amb el seu risc ... només demanar respecta i no ficar-se en els seus gorgs naturals ...

 L. accés fácil, dons una vegada deixem el cotxe al parking del sector de entrenamiento ... en pocs menys de 5 minuts ja arrivem.
Aixó si, potser a manera de filtre, els primers metres no trobarem cable de vida o sigui que caldrà vigilar. Una vegada entrem ... ja comencem a trovar el cable de vida.

Encaixonat, on els ratjos de sol només entran al migdía, és fantàstic per dies calorosos i de calor, pasos técnics i difícilsj però que es deixan fer, fa que disfrutem durant tot el trajecte.


Fauna ... trobem els tritons, restes d´algun buitre, i fins i tots algunes cabres ... i com no una flora autóctona i una paisatge únic, conglomerat però el premi arriba quan finalitza la canal i arrivem a una mena de anfiteatres de conglomerat ... únic !!!


CANAL DEL PALOMO (VADIELLO, GUARA)

Com arrivar: Caldra anar dirección Osca i quan trobem el desviament a dreta dirección Loporzano  el pendrem. Ara caldra no deixar la carretera fins endinsar-nos a Vadiello. Just en un revolt a dreta, quan creuem el riu pel seu pont, trobem a dreta una zona de parking amb un rétol informnatiu de la zona d´escalada i la canal del Palomo.
Accés: Prenem el corriol que va paralel al petit riu en dirección oest sempre vorejant les parets de la dreta fins arrivar a peu de la canal. Pocs menys de 5 minuts.
Descens: Una vegada acaba la canal agafarem el camí amb tendencia sempre est reseguint el camí evident que ens deixara a peu de cotxe.

No hay comentarios: