Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

jueves, 21 de agosto de 2014

FERRATA CASCADA DEL SORROSAL (BROTO, ORDESA)

 
 
Dins de les activitats de les ferrates sempre, quan fas una, et sorpren ... no ni ha cap d´igual. Totes tenen punts diferents, que les fans diferents ... que fa que sempre diguis ... que maca ha sigut.
 
 
Unes vegades el paisatge, d´altres l´aproximació, l´aigua, la roca, un pont, un pas original ... baja ... jo fins ara mai he pogut dir ... no m´agradat aquesta ferrata i he fet un munt. Sempre trobaràs quelcom que te la faci recordar.
Aquesta ... espectacular i a més a més per moltes coses. La seva ubicació a tocar del parc nacional d´ordesa jà és tot un premi. La seva formació geológica ... única !!! L´aigua ... el salt espectacular de la seva cascada. El pas curiós per una gruta on caldra anar amb frontal i no caure de peu a l´aigua i si no pregunteli a la Marian ... el descens ... un munt de coses de veritat.
 
 
 
 
La aproximació ... curta, molt curta ... un parell de minuts i ja et trobes l´espectacle visual devant teu ... bocabadat, aigua i unes formacions curioses on la roca sembla que vulgui agafar protagonisma amb els seus plecs que trencan tot lo lògic.
 
 
 
 
 
 
Una vegada s´arriva davant ... el camí evident ... anar a buscar el salt per la seva Esquerra fins arrivar a la gruta. Aquesta sería la primera part ben definida.
Ara només cal creuar la gruta jugant amb els peus i fents pasos de contraposició per arrivar a una porta que ens durà al segón tram de la ferrata.
 
 
 


Remontem amunt fins a l´ultim tram d´aigua per sortir a la dreta ... un tercer tram de escales verticals amb raconets espectaculars i quan sens obra la vista cap a Broto no cal dir res.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
Cordes, escales, portes ... aquest és l´últim tram de la ferrata, per relaxar-nos i disfrutar al mirar enrera de tot el recorregut que hem fet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Al final de la via ferrata trobem un rètol i jà només caldra agafar el camí evident que ens durà a Broto ... que cal dir ... espectacular !!!   FERRATA CASCADA DEL SORROSAL
(BROTO, PARC NACIONAL D´ORDESA)

Com arrivar: D´Ainsa dirección al parc nacional d´Ordesa. Quan arrivem a la población de Broto caldra situar visualment la cascada a mà Esquerra i aparcar aprop sempre que hi hagi posibilitat. Una vegada deixem el cotxe en 2 minutest arrivem a peu de la ferrata.
Itinerari: Evident ... per la Esquerra de la cascaca reseguin tota la instal.lació. Arrivem al pas curios, la gruta, amb una canal d´aigua canalitzat. Sortim per una mena de finestra per continuar per la Esquerra per tot seguit creuar per un pont tibeta. Amunt i al final de la última cascada agafem a la dreta un caminet amb cordes. Sembla que la cosa hagi acabat però no. Més amunt un tramb d´escales per anar guanyant metres. Un camí a dreta equipat per arrivar al final de la ferrata.
Descens. Pel camí evident que només caldra reseguir fins arrivar a Broto.
No hay comentarios: