Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

domingo, 16 de agosto de 2015

Peña Foratata (2329 mts) Via NOrmal per la feixa i Ximeneia Sud (Formigal, Osca)


 
 
 
 
La Peña Foratata agafa protagonisme desde formigal ...  la vista es marxa cap aquest troç enorme de roca ... una silueta que protegeix a Sallent de Gallego, imponent, dolomítica ... quan la veus dius que vols pujar per qualsevol de les seves vesants, tant s´adona, però volem fer cim, volem disfrutar d´aquest regal per la vista.
Després d´un trajecte desde CArdedeu fins a Sallent on hem quedat ... unes 4 horetes de cotxe, deunidó, sopar una miqueta i buscar lloc per dormir amb les furgos. Anirem a Formigal a tocar d´on s´inicia la pista d´aproximació, el hotel Melià és el plunt de sortida.  Allà aparquem furgo i a fer nonetes fins demà, que tocarà matinar.
De bon matíl el día espectacular, comencem a caminar per darrera de l´hotel i dirección la peña foratata, per la seva Esquerra, vorejant-la per anar a buscar el vessant de darrera,, i allà arribar a l´alçada de la foratata occidental, per baixar entre les dues foratates. Una vegada arribem al coll, baixem per aquest tram una mica aeri però que és fa força bé. Una vegada arribem a la faixa, anem a la Esquerra pujant de mica en mica fins arribar adalt on iniciarem la grimpada. Una grimpada o escaladeta, on haurem de vigilar molts amb les pedres però tot i així anem pujant de mica en mica disfrutant en tot moment les vistes cap a Sallent de GAllego. Un mirador perfecte!!!
 
Adalt foto, un bon esmorzar i tornar per on hem tornat, fent servir les instal.lacions de ràpels per arribar a la faixa del principi i tornar a fer el cami de retorn.

 

(VIDEO RESUM)

 
PEÑA FORATATA
(FORMIGAL, OSCA)

SITUACIÓ: Estació d´esqui de Formigal (Sallent de Gallego, Osca)
APROXIMACIÓ: Cal arribar fins la urbanització de Formigal, i més concretament fins l´hotel Melià d´on sortirem caminant. Sortim pel darrera de les últimes cases per un camí, creuem una valla i continuem amunt pel camí que més tard es convertirá en un PR fins arribar al coll on començarem a pujar amb tendencia a la dreta fent zigui-zaga. Adalt ja ens trobem al darrera de la Peña Foratata i només cal seguir el camí evident cap els dos cims. Una vegada arribem al coll que separa els dos cims, baixem amb cura fins arribar a la faixa per després començar a pujar fins el tram on haurem de grimpar. Ara cal trovar la Ximeneia Sud i fer la grimpada amb cura de no tira pedres els companys que tenim per sota. Adalt disfrutar de les vistes i tornar per mateix camí, desfent la grimpada amb les instal.lacions de ràpels o pels més atrevits ... desgrimpar amb cura.


No hay comentarios: