sábado, 5 de septiembre de 2015

Via Ermita de Balinyó (680 mts, 6b) Tossal de Balinyo (Roca Narieda)

 
 
Hi ha llocs on escalar és tot un premi al sentits, hi ha vies que gaudeixes desde el primer día que les busques per internet. Aquest cas, el llóc és logic que sigui tot un privilegi, Roca Narieda a l´Alt Urgell i la via ... bé ... potser és d´aquelles vies que no criden gaire potser perque trobes gaire informació i aixó vol dir que no es fa gaire ... per algun motiu ??? Dons será qüestió de fer-la per poder opinar. Pel davant ... 3/4 hores d´aproximació, 6 1/2 de escalada i 1 horeta de baixada ... arribarem sense fer servir frontals ????
 
 
 
 
 
 
 
 
Per la ocasió farem dues cordades, d´una banda en Blade i servidor i l´altre en Ferran, l´Alfredo i el seu fill Jose. Primer de tot matinar, això és el que toca, no tant com l´hi agradaría a l´Alfredo però acabem matinant, encara que considerant la llargaria de la via i que segons la resenya és una mica perderdora ... ufff .... anirem justos de temps.
 
 
Una vegada arribem a la zona decidim anar a esmorzar i ... riure entre riures llegin la resenya, un pel negativa a l´hora de descriure-la ... que si son molts metres, que no acabarem, que si el 6b xungo ... però al final ens decidim a fer-la ... que carai !!!!!
 
Una vegada deixem el cotxe al mateix lloc per fer totes les de Narieda, cal dir que aquesta via és a la vessan més est de Roca Narieda, de fet no se si pertany a Roca Narieda però ... com si ho sigues.
Caminem dirección evident a la via que situem bé a la foto de la resenya. Després d´uns 3/4 arribem a peu de via.
POtser el primer llarg és raret, brut, la pedra dubtosa, cal llaçar algún arbret i col.locar algún friend però aconseguit aquest primer ... la resta és fácil ... ja, ja ... fins arribar al 6nb obligadíssim, una placa fina fina que et fa patir una mica massa, dons .... si no el fàs .... tornar enrera sería enmerdar-se de valent pel horari que representa la totalitat de la via, però tot i axixí ... él el llarg estrella ... val molt la pena disfrutar-ho. Com nol ... avans hi ha un 6a que també deunidó !!!!
L´equipament justet però la dificultat ho permet, això si, ponts de roca el segón tram de la via, per tot arreu i les plaques típiques de roca narieda, el peus treuen fum als últims llargs.
POtser els ultims tres llargs es fan llargs, molt llarg i com no perdedors, de fet acabem montant reunions on podem i on volem ... i així fins arribar adalt del cim.
Foto amb vistes sempre realment increíbles i ara toca baixar ... una horeta per on es baixa quan es fan les vies de roca narieda.
I resumin ... una via diferent, no una top 10 per soposat però coms sempre dic ... sempre val la pena sim més no per poder opinar i així ha sigut ... no la tornaria a fer però la hem disfrutat, això sempre !!!

















 
 
Via Ermita de BAlinyó (680 mts, 6b)
Alt Urgell, Tossal de Balinyó (Roca Narieda)
 
 
 


Aproximació: Pujant cap Andorra per la C14, creuem el Segre pel pont d’Espia agafant la carretera L-401 direcció Perles i Alinyà. A pocs quilòmetres a mà esquerra surt la carretera cap al poblet de Canelles, avancem una mica mes i trobem un aparcament just enfront de la cara sud de la Roca Narieda.
Material: 8/9 cintes més algún friend mitja.
Orientació: Sud

2 comentarios:

Alfredo dijo...

Ehhhh!! somos unos catacratsss, casi 700 metros de via y nos enchufamos el frontal..
oleeeeeeee!!

JAUME ORS dijo...

Oleeeeeeeeeeee ... peaso de via diosss !!!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)