domingo, 15 de noviembre de 2015

Via Same ( La Falconera, Garraf )



 
(RESENYA DEL COL.LECCIONISTADEVIES.BLOGSPOT.COM)
 
Aquesta via, per la seva ubicació és tot un luxe, aprop de la ciutat però a la vegada en un entorn que proporciona molta tranquilitat. Al poble del Garraf, on encara hi son les casetes dels pescadors trobem la Falconera, un mar de roca, no més ben dit, on la navegació será una mica present per arribar a bon port. Comença la aventura !!!
 
 
 


 
 
Arribar molt fàcil, de Barcelona dirección Castelldefels i una vegada agafaem la nacional arribem al poble de Garraf. Ara només caldrà arribar fins el port  i allà mateix trobem un bon parking i ... la paret al davant, cinc minutets i peu de via-

 


(VIDEO RESUM)


Aquesta via realment està molt poc equipada i els espits, claus i burils que poguem trobar fan por però ... amb un bon arsenal de fisurers i Friends al gust de cadascú fara un bon divertiment a la hora de protegir la via ... será un jóc !!!





A la hora de començar hi ha dubtes dons ja no veiem el primer seguro, un químic, però que nosaltres trobem només sortir, una mica amagat. Ara ... anar fent travessia amb una mica de lógica d´anar a buscar l´itinerari més fácil i amb ajuda de la resenya.



 



Les reunions totes elles còmodes en bones repises, no cal complicar-se la vida, això si, caldrà sempre reforçar-les una mica amb l´ajuda d´algún fríend. Tota la via és pot anar protegin molt bé !!!

.

El cinqué llarg és on comencem a escalar, després de deixar quatre llargs d´excursioneta. Una sortida per anar a buscar un diedre i placa on només trobem un buril, crec, però que podem protegir la fisura que trobem a mà dreta fàcilment.






 
El sisé llarg, que també cal protegir una mica més la reunió, és un pel raret. NO trobarem cap asegurança i desde sota sembla complicat, Un diedre amb un bloc que bloqueja el pas per guanyar-lo per la seva Esquerra, allà, protgegim el pas amb dos Friends petits, tot i que no és una pas difícil.
Superat anem a buscar un arbre on farem reunió ... crec que només hi había un buril a la reunió.




 
I l´últim llarg és maco, un mur amb una fisura de Esquerra a dreta que es pot protegir molt bé perque tampoc trobarem cap asegurança. La part de dalt bruta, cal vigilar no tirar pedres fins arribar a un arbre on muntarem reunió. Aquest llarg amb tendencia a dreta però tot seguit anar recta amunt.
 

I després de 3 horetes i mitja arribem adalt, disfrutar de les vistes i anar a buscar el camí de retorn. SEmpre dirección est, seguin les fites fins arribar a la cresta que anirem baixant, amb ajuda d´una corda fixa el troç de difícil fins arribar al parking on tenim el cotxe.

 
Una via molt distreta on la dificultat máxima és no perdrés i on l´escalar pasa a segón terme, però on les vistes cap al nostre Mar Mediterrani, la pau i el sol han fet acte de presencia durant tota la jornada i .. amb ganes de tornar a fer alguna via de la zona.
 
 
 
 
VIA SAME (LA FALCONERA, GARRAF)
 
Equipament: burils, claus, espit i un o dos químics. Cal portar Friends i fisurers
Orientació: Sud
Aproximació: 5 minuts
Retorn: 30 minuts
 



5 comentarios:

Alfredo dijo...

Muy buena piada...la fotos wuapas wuapas!!
Una escalada diferente..

Joan Prunera dijo...

Bon dia. Ja que has modificat la ressenya que vaig fer en el seu dia, posant la foto de tots tres a sota i el nom de la via a dal de tot, podries haber dit d'on l'has tret? No es per res, es per donar-me una mica de publicitat... o no, o simplement per respecte? Au, que tinguis un bon dia i forçes i bones escalades...

JAUME ORS dijo...

Tens tota la raó Joan ... intento sempre fer la resenya però avegades per motius diferents aprofito la dels nostres companys com ha sigut la teva.
Gràcies per recordar-ho i una abraçaa !!!!

Joan Prunera dijo...

Dons, "intenta", "intenta"... que es bo per la imaginació
Petoneeeeeeets!!!

JAUME ORS dijo...

Graciesssss Joan !!! Aixi ho faré ... aquest diumenge em fet Manera de vivir a Busa i ja he fet la resenya !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)