Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

sábado, 7 de mayo de 2011

TALAIA GRAN (Via Cervera-Raul, 6a/Ae 190 mts)La Talia Gran és d´aquestes agulles Montserratines que pocs tenen la oportunitat de veure dons la seva situació fà difícil el plaer de gaudir-la.(VIDEO RESUM)
La proposta de l´Alfredo d´assolir aquesta agulla ens complau i en Ramon i jo decidim compartir cordada amb ell. Una agulla de tall clàsic oberta al 1960 per en M. Cervera i en R. Martinez, aquells que li donaran el nom a la via ... una aresta brucs.Dissabte de primavera i una previsió de temps una mica insegura posa el pél d´aventura. Matinem ... a les 7 quedem on sempre i a les 8 esmorzant a MOnistrol ... on sempre. Tot seguit direcció a S. Cecilia on deixem el coxte ... material i ens enfilem cap el nostre destí. Després d´una aproximació d´un hora gaudin en tot moment del paisatge canvian de Montserrat arrivem a peu de vía. Sorpresa !!! Tot matinant tenim una cordada pel devant i a la poca estona arriven dues més pel darrera.
Pel davant un total de 6 llargs on destacan excursions sense cap mena de asegurances , pasos d´artificial, pasos acrobàtics com el 4 llarg on haurem de fer un canvi d´agulla on el vent i la boira afagirant el seu toc personal. Això si ... gràcies a l´Alfredo per pèndre les iniciatives més dificils a l´hora d´afrontrar els llargs més difícils .... pedassooo de valiente !!!!!
Imatges del primer llarg on saltem la opcció de fer reunió en un arbre. 50 metres de via on trobem material divers i on les vistes son jà increíbles. Al darrera .... una altre cordada.El segón llarg força aeri i amb excursió inclosa sense cap mena d´assegurança.

L´Alfredo i en Jaume assegurant al Ramón que inicia el tercer llarg.En tot moment disfrutant les vistes a S. Jeroni.

Tot seguit iniciem el 4 llarg, un pas força curiós on l´Alfredo a d´obrir-se literalment "de cames" per fer un canvi de paret on el vent dificulta la maniobra.


Una vegada surt a la paret, una tirada en artificial per sortir en lliure sobre un V+ força espectacular, per continuar un altre tram d´artificial per tornar a sortir en lliure i tot això ... l´Alfredo !!!!

Tot això no treu merit a la resta de companys que al darrera seu van superant les dificultats.
(canvi d´agullla ... espectacular !!!)


La boira i el fred per poca estona es presentan en el 4 llarg.

Fem una reunió opccional per donar la oportunitat que les cordades del darrera ens passin per així nosaltres acabar la via amb més calma.
En Ramon serà l´encarregat de fer aquest últim llarg amb el dubte d´on muntarà la reunió, dons teòricament no hi ha reunió. Opccions ... aprofitar un cap de burí, montar una reunió en una fisura a la dreta amb friends o montar-la a la instalacció on farem el ràpel.


Una vegada al cim ... només toca gaudir dels companys i de les increibles vistes que ens ofereix aquesta Talaia ... la gran Talia Gran !!!!


TALAIA GRAN

Via Cercera-Raúl (6a/Ae 190 mts)


Aproximació: Deixem el cotxe a Santa Cecilia i prenem el GR-172 direcció a Can Massana. Quan arrivem al Coll de la Font de la llum agafem a mà esquerra direcció al Portell del Migdía. Una vegada arrivem adalt, comencem a baixar i als pocs metres prenem un corriol a mà esquerra amb marques grogues i blanques. que ens portarà a peu de via (veure la resenya).

Descripció de la via: L1(6a o V/A0, 50 mts) Sortim per la esquerra de la base de la via. Uns primer metres sense assegurances que podrim protegir en una fissura fins arrivar als primer seguros. Arrivem a la part més dificil ben assegurada. Continuem per la dreta fins arrivar a una altre part vertical ben assegurada. Tots aquest es poden fer en A0. Tot superat arrivem facilment a la reunió. L2 (V, 30 mts) Sortim per la dreta de la reunió per continuar amb tendencia a esquerra. Quan superem els passos dificils desapareixen les assegurances fins la reunió. Una excursioneta. L3 (IV, 20 mts) Sortim per la esquerra, fàcil, per terreny inclinat fins arrviar a la reunió. L4 (V+/Ae, 50 mts) Pas acrobàtic per fer un canvi de paret. Sortida en artificial on el pas complicat és fer el canvi d´agulla. Després, xinoxano cap amunt. Sortida en lliure fineta per continuar en artificial i tornem a sortir en lliure en placa inclinada fins arrivar a la reunió. L5 (IV, 50 mets o fer una reunió opccional intermitja). Sortim per la esquerra i continuem per placa fins arrivar al davant d´un mur on hi ha la reunió opccional, per la dreta amunt amb tendencia a esquerra finas arrivar al cim. Al cim no hi ha reunió. Opccions: Assegurar a cos aprofitant el cap d´un buri. MOntar reunió en una fissura a la dreta amb frients o anar fins la instal.lació de ràpel (si es fa aquesta millor avans haver fet la reunió opccion per no tindra problemas amb la llargada de cordes.). Descens: En 2 ràpels. El primer cap al coll i el segon direcció sud, montant en un arbre. Al tanto amb les pedres d´aquest segón ràpel !!!! Una vegada a terra. remuntem la canal fins arrivar al coll i descendim fins arrivar a peu de via.

12 comentarios:

Alfredo dijo...

eysss, pedazo de piada, pedazo de via, pedazo de video, pedazo de compañia..cordada +40, oleeeeee!!

cuidaros

ZAX dijo...

Jaume, molt, molt wapa aquesta via!

Salut!.

JAUME ORS dijo...

... una de les vies per recordar per tot, pels companys, per la via i perque és MONTSERRAT !!! Records ZAX ... m´alegro saber de tu, una abrasada.

Joan B dijo...

Bona escalada Jaume.

Aquesta és d'aquelles que fa il·lusió de fer i que recordes sempre.

salut i a tibar

Roque dijo...

Enhorabona per la via, una gran clàssica.
Fa temps que la tinc a la llista, m´han parlat molt be d'ella. Ara només em falta trobar un moment per anar-hi.

Molts records.

JAUME ORS dijo...

... la veritat és que escalar una gran via clàsica t´omple de satisfacció i realment mereix la pena. Una abraçada a tots !!!!

richard dijo...

yaves vaya via espectacular y bonitas fotos...!! . saludos

JAUME ORS dijo...

un abrazo Richard y MOntserrat siempre es MOntserrat ... espectacular !!!!

raul 2324 dijo...

- Estic mol content de que aquesta via, que vaig tenir el privilegi d'obrir amb en Manel Cervera ja fa mes de 50 anys, continui estant un atractiu per a tants d'escaladors, malgrat l'emplaçament de l'agulla, lluny dels camins més trillats, i que tots els comentaris que feu siguin sempre tan positius.
- Raül Martinez

raul 2324 dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
raul 2324 dijo...

- M'agrada que aquesta via,que en Manel Cervera i jo mateix varem obrir ara fa ja més de 50 anys, continui siguent d'interés i que tots els comentaris siguin de satisfacció per part dels que hi pujen. Gracies a tots...

JAUME ORS dijo...

Gràcies Raul per donar-nos la oportunitat a les noves generacions de disfrutar d´aquestes vies en un entorn tan fantàstic com és MOntserrat. Gràcies.