sábado, 3 de abril de 2010

RIGLOS (PR-HU 98)



".... bajamos haste el rio y hacemos una pequeña vuelta circular ... total 6 horas 50 minutos !!!"

Dissabte, arrivem a Riglos i ens trobem al refugi amb xocolata desfeta a sobre taula, tot és alegria sobre tot per les cordades que van fer cim al "Puro", un dels cims més desitjats per tot escalador que visita Riglos. Després d´explicar-nos les anecdotes i omplir la panxa decidim una petita colla anar a estirar cames i coneixer una mica millor la zona de Riglos.



(VIDEO RESUM)


Riglos-Pardina de Cacabiello-La Peña-Pardina de Escalete-Riglos






Espectacular recorregut circular que surt del poble de Riglos situat sota els increíbles Mallos. Sortim del poble direcció el Mallo Pisón i una vegada deixem les últimes cases per anar a buscar el camí senyalitzat, direcció la via del tren. Som l´Alfredo, la Luisa, en Jose, la Esther, en Jordi, la Marta, la Aineta, en Jaume i la Merijou ... ah i la Samba, en Bernard i la Claudia !!!












"... vaja comencen a caure les primeres gotes ... que fem Jordi ???"


En JOrdi i la Marta decideixen tirar enrera dons porten la Aina i el temps no és gaire estable ... meny mal dons qui hagues pensat en aquells moments que aquella "vuelta circular" sería el que sería !!!!

La resta endevant, cantant "la canción del verano", recollint "tornillos", disfrutant del paisatge i com no de la companyia.



El camí força suau amb tendencia a la baixa ens arriva a creuar la via del tren un parell de vegades fins arrivar a una caseta ferroviaria i així fins arrivar a la Central eléctrica de CArcavilla, on després de creuar per sota dels "tubs" de l´aigua ... eh Mariajose que no és necesario darle con toda la cabezar para saber si lleva agua", iniciem una pista amb tendencia a pujar fins arrivar a ...


" ... ualaaaaaaaa ... que guapo !!!!!! ... diu l´Alfredo.



I no es para menos, davant nostre tenim un espectacle d´aigua, de la força de l´aigua en forma d´unes icreíbles "xorros" d´aigua acompanyades pel salt de la pressa de la Peña.














Deixem les boniques vistes enrere i agafem una pista que va paralela a la via del tren i ... sorpresa !!!! ... una visita inesperada del tren trenca la tranquilitat de l´entorn ... i nosaltres un adeu amb les mans ...




Tot seguit arrivem a un trencat que a mà esquerra ens portaria a la població de La Peña i a esquerra cap a la Foz de Escalete.
En Jaume i la Merijou diuen " ... que fem ... continuem o fem mitja volta ???"
Eh .. es que portan a la Claudia i fer-vos recordar que li falta una poteta del devant i la molt campiona segueix endavant però potser estem a meitat de recorregut.
Tots decidim tirar endavant però no apretar el ritme perque la Claudia puguir arrivar a Riglos ... això esperem !!!!






Entre roures i en forta pujada ens passa un convoi de tots terrenys de francesos en edat avançada, de bon rollete, com s´ho montan els avis francesos. Una adeu i arrivem al ... espectacular Foz de Escalete, increíble sector d´escalada ... allà ... l´Alfredo i la Esther no deixen de mirar amunt, avall ... una mena de "babeta" els hi sut de la boca i és que no hi ha per menys. Les seves parets, plenes d´una brillantor donada pels parabolts allà instal.lats son un espectacle, de veritat !!!!






" ... potser que fem un petit àpat"
Dons si, la gana comença apretar de debó o sigui que fem un "piscolapis" sota una suau pluja que no ens ha deixat en tot el camí.


La Luisa treu una paella gegant i acompanyada d´uns entrecots al pebre verd i ... us ho heu cregut, jé,jé !!!! No aquesta vegada no, encara que està la nostra increíble cuinera avui toca entrepans però benvinguts son !!!





Arrivem a una altre cruilla ... foto ... i pasem pel devant de la Pardina de Escalete, una casa en ruines que ... perfectament podría ser una casa "GEAMM" !!!!










Una altre vegada pista amunt per a continuació agafar per un petit corriol que ens fara drasera fins arrivar al Collado del Mallo Firé però ... no sabem perqué però tot aquest trajecte el fem acompanyat d´un ... perfum, una aroma ... vaja ... per una pudor que ti cagas !!!!


Resulta que en Bernard ( el gos), el tío s´ha refregat a sobre d´una "merda" de no sabem qué cada vegada que pasaba pel costat nostre ... no hi havia ningú que ho pogues aguantar ... quina pudor Deu meú !!!!!






Anem pujant, xino xano, fins arrivar adalt de tot i allà ... els nostre ulls son premiats amb les vistes una altre vegada del Mallos de Riglos per la seva vesant Nord i el riu Gallego. Una vegada adalt comencem a descendre avall direcció al "Circo de los Mallos", sens dubtge una de les vistes més increíbles de tot el recorregut, us ho podem ben bé asegurar !!!









Una vegada arrivem a peus del Mallos podem donar per finalitzadas aquesta "vuelta circular" tant ... increíble !!!!


Gràcies Alfredo per aquesta fantàstica proposta que sens dubte no oblidarem fàcilment !!!!




SITUACIÓ: Riglos (Osca)
RECORREGUT: Riglos-Pardina de Cacabiello-Foz de Escalete-Fuente de Forniello-Riglos.
DESNIVELLS: Riglos (680 mts)- Pardina de Cacabiello (530 mts,)- La Peña (570 mts)-Pardina de Escalete (690 mts)-Collado Mallo Fíré (1000 mts)-Riglos (680 mts).
HORARIO TOTAL: 6 horas 50 minuts. Paso lento.
OBSERVACIONS: Increíbles vistes al Mallos, al riu Gallego, la presa de la Peña i Foz de escalete.


No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)