sábado, 2 de septiembre de 2023

RUTA DE LES 9 TARTERES (VALLFORNÉS, CÀNOVES)



A Vallfornés trobem aquests petits tresors que sempre relacionem a alta muntaya, les TARTERES. 
QUE SON LES TARTERES? Es una extensió de terreny, situada normalment al flanc d´una muntanya, coberte de pedres despreses dels cims ... i aquí a Cànoves tenim unes quantes amb aaquest color vermellós tant característic, i totes elles al vessant sud ... tot un anfiteatre on nosaltres som els espectadors !!!


(VIDEO RESUM)

Aquesta ruta la iniciem a l´ultim dels parkings de la riera de Cànoves i d´aqui, ens enfilem per la directíssima que ens durà a la Ermita de San Salvador ...aquí fem paradeta per fer un pica pica, gaüdir de les vistes cap al Vallés i ... planejant direcció a Can Cuch i tot seguit cap al Castanyer on una vegada deixem enrera el seu encreuament ... baixem i a la alçada d´una font que tenim a mà esquerra (sense aigüa) prenem el desviament a mà dreta que ens durà aquesta vessant de les tarteres ... un total ... que podría ser que  perdes el comte d´unes 9 llengües de pedra .. tot un espectacle !! 
Un camí ... molt estret, preciós, on la pedra agafa protagonismte fins arribar a l´alçada, un pel per sota de la Casa de VAllfornés ... on agafem la pista principal que ens durà a l´embassament de Vallfornés i d´aquí al parking on tenim el cotxe. PRECIÓS !!!!


(CAMÍ QUE CREUA LA TARTERA, LA MÉS GRAN ... VISTA DESDE L´ALÇADA DE CAN CUC)



(PUJADA A LA ERMITA DE SAN SALVADOR)


(CAN CUC)





(EMBASSAMENT DE VALLFORNÉS)

(... LES TARTERES)









(CASTANYERS ...)



(... MUR DE CONTENCIÓ PER CONTROLAR LA LLENGÜA DE LA TARTERA)

 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)