sábado, 10 de diciembre de 2011

RÚBIES (Via Festival Eròtic, 145 mts, 6a)


Avui Dissabte anem a buscar el sol, difícil de trobar avegades a les terres de Lleida, però ... per sobre de la boira, allà està, amb la seva força necesaria per deixarnos gaudir de la escalada. Anem cap a Rúbies !!!


(VIDEO RESUM DE MONTSONIS)

(VIDEO RESUM "FESTIVAL ERÒTIC")

Primer de to visitar obligada al poble que a obert les seves portes al nostre Munta ... el poble de Montsonis. Com no, la boira és present però dona un caliu especial aquest carrers amb història, amb el seu castell demanant protagonisme.




Després d´un bon esmorzar a la "botiga de Montsonis ... anem a buscar el sol cap a Rúbies. Allà repartiment de vies, tres vies pel davant, tres objectius diferents, tres cordades. En Xavi i en NOgues, en Pere i en Bladé i la Esther i en Jaume.






Una vegada arrivem a Rùbies l´expectacle és increíble, per sota nostra tenim un mar de nuvols que la nostra vista no troba la fi de tota ella. Una auténtica meravella !!!!



Una vegada preparem el material a dur, fem la aproximació pel GR, que ens dura, en una curta però forta aproximació fins a peu de les vies.





Allà ens quedem la Esther i jo, mentres la resta de companys van cap a les seves vies. Al davant, un primer llarg, fàcil però que no permet baixar la guardia. La Esther inicia aquest primer llarg sense cap mena de dificultat.








El segón llarg comença amb sorpresa per en Jaume ... primera mà i una serp encara ven adormida ... uff !!! Cap a munt , aquest llarg molt maco, les dues primeres xapes técnicques, plaques on cal posar-se bé per sortir amunt amb pasos més forts. Un llarg per gaudir !!!









El tercer llarg el tor-no a fer jo, una sortida un pel delicada per l´estat de la roca que cal mirar per anar a superar el sostre per la seva esquerra per sortir recta amunt fins la següente reunió ... molt incòmode !!!



I l´últim llarg per la Esther que ... pobreta es pensava que encara quedaven dos més !!! Però bé ... un últim llarg per disfrutar de la seva sortida en placa de 6a que la fa disfrutar de valent i una vegada adalt ... una altre recompensa ... vistes increíbles !!!!




Una vegada abaix ens retrobem la resta decordades ... una altre jornada per no oblidar !!!








VIA FESTIVAL ERÒTIC, 145 MTS, 6A

RÚBIES



Aproximació:Des de Vilanova de Meià prenem la carretera cap el Pas Nou. A uns 3 quilòmetres trobarem una pista que es desvia a mà esquerra direcció a Rúbies. La seguim durant uns 14 quilòmetres fins arribar al nucli abandonat de Rúbies. Aparquem a l’esplanada i prenem un corriol que puja cap a la Portella Blanca (GR). Seguim el corriol fins que som a l’alçada de la paret on surt un corriol secundari (fites) que ens mena fins a peu de via. L1(III+, 30 mts) La via s’inicia al costat d’una alzina característica. La primera tirada es troba des-equipada, però no presenta cap mena de dificultat (es pot fer desencordat). Només haurem d’anar superant una sèrie de ressalts i esquivant la vegetació fins arribar a una petita feixa on farem la primera reunió al costat d’un arbre. L2(6a, 40 mts) La via canvia radicalment d’aspecte. Encarem una bonica i compacta placa. El pas clau es troba entre el segon i el tercer espit, on la presa és escadussera i haurem de confiar en l’equilibri i l’adherència. Un cop superat ens queda un pas atlètic amb bones mans, xapem i tirem cap a la dreta tot esquivant un sostre. Progressem ara uns metres pel costat d’una fissura, que admet tascons i friends al gust. Seguim per la placa serpentejant a la cerca de la millor presa fins arribar a la reunió, que es fa en un relleix prou còmode. L3(V, 40 mts) De la reunió hem de traçar una llarga diagonal, cercant el terreny més lògic, per evitar el sostre que tenim sobre la reunió. En aquesta part de la via la roca no es tant ferma, el que ens farà anar atents per tal de no arrencar res. Un cop esquivem el sostre enfilem una bona placa vertical, farcida de franges horitzontals, que ens permeten progressar ràpidament fins la reunió, que és extraordinàriament incòmoda. L4(6a-, 35 mts) El darrer llarg s’inicia per una placa amb roca de primera. Des de la reunió només es veuen dos expansions molt seguides i després el desert… No patiu! Cop de gas i cap amunt sobre franges boníssimes que ens fan guanyar metres ràpidament i fins i tot col·locar algun friend abans d’arribar al tercer espit del llarg. A partir d’aquest punt la dificultat minva i ens resten uns metres més senzills però on haurem de tornar a parar compte amb la roca. Descens: Anem cap a l’est a buscar la canal de La Portella Blanca per on passa el GR que hem agafat per arribar a peu de via

9 comentarios:

ferran dijo...

que feliços que esteu tots a les fotos, es que es tan xulo el lloc.
per cert, sabeu perque es diu festival erotic??

doncs el cap de setmana que els meus 2 amics l'estaven obrint, jo estava al festival erotic de l'hospitalet, ummm...

continueu disfrutant escalant aixins
ferranet

Alfredo dijo...

Rubies,,..el camino en coche parece interminable, pero una vez alli..el paisaje es la ostia y la cantidad de vias que hay de todos los grados,
feliciades por la via y ojito con las serps!!

cuidaros

JAUME ORS dijo...

ostia Ferran que fort !!! Tu a un festival erótic i els teus colegues penjats fent un altre festival eròtic a la paret, ara entenc els regalims que hi havia per tota la roca de color blanc .. jé,jé !!!
Alfredo ... el camino interminable pero merece mucho la pena. Abraçades.

Joan Baraldes dijo...

Ei Jaume,
Felicitats per l'escalada, les fotos i la companyia,
El lloc val molt la pena.
Fa pocs dies jo també em vaig trobar amb una serp com la teva.!!!

Bones Festes

salut i a tibar

JAUME ORS dijo...

gracies JOan i desitjar-te bon Nadal i bones escalades per aquest any que s´acaba i tinguem salut pel 2012 jà que no ens ha tocat la lotería !!! Abraçades

Nogués dijo...

Pedazo de piada!!!

Com t'ho curres tiu!

Fins la proxima crack

Nogués dijo...

com t'ho curres tiu, ere un crack!

Fins la proxima

Nogués dijo...

com t'ho curres tiu, ere un crack!

Fins la proxima

JAUME ORS dijo...

Nogues ... sempre ho dic, amb bon material sempre és més facil i vosaltres sou el millor material que he podeu donar !!! Una abraçada.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)