jueves, 8 de diciembre de 2011

Serrat de les Garrigosses (Montserrat) VIA DE L´ARANYA, 260 MTS, V+



Bé ... m´arriva la proposta d´en Bladé de fer aquesta via a Montserrat, a la zona de les Garrigosses ... la via Aranya (260 mts, V+). Una via poc equipada on farà falta una mica de material ... vaja, la aventura està garantida !!!!






Arrivem a Collabató i després d´un petit esmorzar i una ullada a les ressenyes ens disposem anar cap a les parets. Deixem el cotxe al parkin d´avaix de les coves i fem la aproximació per la carretera fins les coves. Allà, el cami evident d´avaix i en pocs minuts estem a peu de via. Com a refefencia ... el nom en vermell en un roc. Cal dir que originalment la via comença 2 llargs més avaix, però com qusi tothom l´iniciem pel tercer llarg a peu de camí.





,

En Bladé s´inicia al primer llarg per una canal un pél bruta, aprofitant ràpidament un friend abandonat, que ningú provi d´emportar-se que no podràn, per continuar recta amunt per una placa. Un excursioneta i la primera reunió.













Continuem en tot moment disfrutant d´unes privilegiades temperatures per ser mes de desembre i com no de les vistes increíbles. Anem equipant tot alló que podem, fisures, plaques i un parell de diedres molt macos i fàcils d´equipar.










Cal anar al tanto de no perdrens, això si, s´agraixen les senyalitzacions que trobem a la via per seguir la linea. Però, buscant la lògica de la via ens portarà sempre pel bon camí.





























Anem guanyant alçada fins arrivar a l´ultim llarg on farem la última reunió, un total de 260 metres de auténtica aventura per nosaltres. Una via divertida on posarem en pràctica l´art de posar una mica de "cacharros".






















Una vegada al cim, fem tres ràpels fins la feixa per anar a buscar direcció oest la canal per on baixarem fins trobar a 15 metres del camí una instal.lació de ràpel per tocar ... terra.


SERRAT DE LES GARRIGOSSES (MONTSERRAT)



VIA DE L´ARANYA (260 MTS, V+)











ACCÉS: Desde Collbató arriven a les coves. Una vegada a les coves agafem el camí direcció est fins arrivar a peu de via en pocs minuts. NOm de la via a peu, cal estar al loro per veeure´l.



ITINERARI: L1 (45 mts, V) Al costat mateix de la via "Don cipote". Comencem per una canal un mica bruta de vegetació. Als pocs metre trobarem a la dreta un friend encastat. Continuem recta amunt, trobem un espit a la dreta. Recta amunt per la placa amb tendencia a la esquerra, per continuar cap a la dreta per un petit diedre. Reunió còmode. L2(40 mts, V+) Sortim per la dreta, superant una panxa amb bona col.locació. Tot seguit a esquerra per una placa tombada, continuem tot seguit un pel a la dreta on trobem la reunió de "Don cipote". La deixem enrera, i ataquem un diedre protegit per un espit. Jà ficats al diedre el podrem anar protegint i sortirem per la seva dreta. Arribem a una lleixa, recta amunt per una placa i ens trobem un altre diedre més fàcil que l´anterior. Sortin del diedre, a la dreta fins arrivar a la reunió en una lleixa. L3 (40 mts, IV-) Sortim per la esquerra d´un esperó fins a una nova feixa, on podríem fer reunió però nosaltres seguim amunt, a la dreta, on veurem "Aranya" en vermell a una roca. Més amunt trobem un espit que aprofitarem per montar reunió. L4 (25 mts, V) Sortint de la reunió superem un gran bloc que podem protegir fàcilment. Superat, cap a la dreta direcció una pedra amb el nom també d´"Aranya". Sortim amunt per una placa que podrem protegir per la fisura de la seva esquerra. Arribem a una lleixa i flanquegem a la dreta fins arrivar a la reunió. L5 (35 mts, V) Sortim cap a la dreta, guanyant uns petits resalts, llacem una savina. Una mica més a la dreta trobarem un espit si no recordo amb una argolla, i jà recta amunt per placa amb bona roca, que podrem anar protegint. Arrivem a la reunió en una lleixa molt còmode. L6 (30 mts, IV+) Amunt, ens trobem amb un estètic diedre. Fàcil i de bon protegir per la seva fisura, també trobarem un pont de roca que podem equipar. Més amunt pasem a la seva dreta fins arrivar a una lleixa (amb instal.lació de ràpel). Continuem pel diedre jà menys maco amb terreny un pél dubtos. Al final guanyem un ressalt fins arrivar a la reunió. L7 (45 mts, V+) Sortim per la dreta per atacar una panxa. Si busquem trobarem bones mans per superar la panxa protegits amb dos espits.. Sortim en placa. Més endavant una altre panxeta més fàcil per acabar en una placa fins adalt de tot.



DESCENS: En très ràpels fins la feixa. Caminem direcció oest i baixem per la canal principal. Trobem una corda fixe amb unes escales i un pèl més abaix la instal.lació de ràpel que ens durà al camí principal.



MATERIAL: Joc de tascons i friends, bagues savineres, i 12 cintes.



ORIENTACIÓ: Sud.



2 comentarios:

Alfredo dijo...

L´Aranya..que miedorrr.,
Mola poner caxarikis..para que el coco se acostumbre..

cuidaros

JAUME ORS dijo...

pues la verdad es que muy bien, me lo pase "teta" y ahora tengo ganas volver hacer algo del estilo. Encima, buena orientacion sur, perfecte para estos dias de invierno. Haber si buscamos algo por ahi, ok ??? Abrazos.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)