sábado, 29 de mayo de 2010

COLLFORMIC-PLA DE LA CALMA- PANTÀ VALLFORNES

Aquesta sortida fà temps que la tenim programada i aquest dissabte és l´escollit o sigui que agafem cotxe, a la Samba i ens dirigim fins a Collformic, on una vegada arribem accedim al Plà de la Calma per la pista forestal fins arrivar al Pla de l´ase Mort on deixem el cotxe i això si ... a la tarda tornarem a buscar.



(VIDEO RESUM)



La nostre sortida serà desde aquí fins a casa nostre, això vol dir que tornarem a la tarda a buscar el cotxe dons el trajecte només és d´anada dons com us imagineu si tinguesim que tornar caminant ... bé ... no cal dir que seria una bojeria !!!!



A les j9.15 del matí ens possem en marxa, motxilla a la esquena i el temps promet de debó dons està un pel tapadet i la calor no apreta, encara que també podría ser que caiguesin algunes gotes ... ja veurem.
Prenem la pista principal direcció Tagamanent disfrutatn en tot moment de la primavera ... tot està d´un verd intens i a mida que anem guanyant terreny anem disfrutant cada vegada més.


Les vistes cap al Turó de l´Homes no deixen cap mena de dubte que en cualsevol moment els nuvols es poden girar en contra nostre però l´espectacle que ens ofereixen valen la pena.







Una vegada arrivem a la cruilla de Pedres Blanques agafem el trencament cap a la casanova de Vallfornes on també gaudim dels seus paisatges típics d´alta muntanya, vaja, que podriem estar perfectament al Pirineu ... però estem al Montseny.









Desde aquí podem gaudir de vistes cap a les Cingles del Bertí i fins i tot podem veure el Tagamanent.






Un parell de fotos a la Casanova de Vallfornes que ara és un hotel per ... les ovelletes !!!! Tot seguit trobem una cadena que ens dura a la vesant sud direcció Cànoves. Aquí ... la flora canvia radilcament i pasem dels prats a la soleta de Vallfornés, on l´aigua és la protagonista en tot moment dons la podem sentir com va a buscar l´embassament. El arbres ... amb una verdor increíble donant pas també a les tarteres que buscan on morir. Ara toca fer un petit àpat a la fresqueta.









Ara el camí és de baixa i ja tenim vistes a tota la plana de Vallfornes, tota mena de colors als nostres ulls i fins i tot ja poden veure Vallfornés i l´embasament que com potser feia tant de temps no estava tan plé com ara.





Arrivem a una zona on predominant els blocs de granit que ... qui els ha col.locat aquí ??? Arrivem a la Roca dels Diners on les vistes a Vallfornés sont fantàstiques.




L`aiga és vida ... i com no també és la protagonista d´aquesta jornda, on és present a tot arreu, a les fonts, als rierols ... mullar-se dona gust.


Arrivem a la casa de Vallfornes on estan d´obres, posiblement una casa rural com la de Can Cuc. La seva presencia és imponent, desde tots els punts, les seves entrades, la seva muralla ...






Cada vegada queda menys per arrivar al nostre destí però el següent punt d´interes és l´embasament de Vallfornés ... un llóc on és visitat força pel seu accés força fàcil i que dona a peu a fer un petit passeig per families senceres.







Avui tothom que pugi sont uns privilegiats dons l´embassament està que ... regalima fins i tot per la seva casacada lateral en forma de salt d´aigua.
Deixem enrera l´embassament i disfrutant en tot moment de la riera de Vallfornés arrivem a la població de Cànoves on ja toca hora d´omplir una mica els nostres diposits de betzina que ens ho demana o sigui que ... un bon pica i cap a les 16.00 arrivem a .... Casa nostres després d´unes 7 hores de autentica meravella de ruta.



PLÀ DE LA CALMA-VALLFORNÉS-CÀNOVES



2 comentarios:

Alfredo dijo...

Que guapa la caminata, y la fotikis una pasada..eys la de los charcos, te has fijado que uno tiene pinta de corazon...el amorrrr


cuidaros pareja y perro

JAUME ORS dijo...

... pues ahora que lo dices ... pues tienes rasonnnn !!! Un megaabrazo !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)