sábado, 13 de septiembre de 2008

VF REGINA




"... i de cop i volta ens trobem amb uns dels pasos més macos de tota la via. Ens hem de obrir de cames per creuar d´una pared a l´altre"

La ferrada Regina és sens dubte la reina de totes les ferrates, per la seva vellesa, pel seu traçat i entorn, i sobre tot per la seva verticalitat. Aquesta sensació de alçada només la he torbada a la directíssima del Roc del qué a Andorra.


(VIDEO INTRODUCCIÓ)



Per aquesta reunío som la Merijou, el Carles, el Diego i jo, en Jaume. Sortim de Cardedeu direcció Solsona i tot seguit direcció el pantà de Oliana. Això si, anvans de arrivar que no falti l´esmorzar. Això sempre. Tot seguit marxem i arrivem a peu de la via. El día promet, encare que ahir teniem dubtes dons en "Tomàs Molina" no preveia gaire bon temps. Ens hem arriscast i hem encertat. Carreguem el material i ens posem en marxa. Ens enfilem per un petit corriol i ja deixem enrera les increibles vistes del pantà de Oliana. Després d´uns 20 min. de aproximació arrivem al inici de via. Caray!! Quin inici. Aquesta ferrata és divideix en tres parts, totes elles amb vies de escape. La primera s´enfila directa a una agulla on tenim la posibilitat de accedir a un mirador. Jo destacaria d´aquesta primera part la placa principal i sobre tot cada vegada que mires enrera i disfrutes de les vistes del pantá. Molt guapo. Després es tanca una miqueta fins arrrivar al final, això si, quan veus el pont penjant flipas !!.



(VIDEO. SEGON TRAM FERRATA REGINA)


La segona part la iniciem creuant un curt però espectacular pont per enllaçar amb la pared de la cinglera dels Esplovins, pared força llarga i vertical. Si et quedes avans de creuar el pont i veus pujar la gent per la placa del devant és super fotogénica. Al final d´aquest segon tram, fem una parada técnica per menjar una miqueta i petar la xerrada. El Carles i el Diego estan quedan super flipan, dons ells son novatos en aquest món i deu ser la tercera ferrata que fan. La tercera part ens portarà al final de la cinglera dels Esplovins através d´una llarguísima i aerea pard, amb alguns pasos força técnics. Després de unes tres hores d´itinerari arrivem al final. Ja només ens falta pendre el cami de retorn (1.30 m
in) per tornar a peu de carretera on hem deixat els cotxes. Però .... el temps comença a canviar i de darrera de la cinglera dels Esplovins començan a sortir uns nuvols bastants amenaçadors. Aveure si al final en "Tomàs" tindrà rao? El ritme de vaixada és força alegre, no volem sorpreses. Quan arrivem a la cascada de la cinglera dels Esplovins que és força espectacular, comencen a caure les primeres gotes ... i per fí arrivem al cotxe. Ens desfem del material i decidim anar a menjar al costat del pantà i just quan ens instalem a sota del pont de la carretera principal ... comença a caure la gran tormenta!! Però nosaltres estem salvats!! A pensar amb la ropera!!







FERRATA REGINA (OLIANA)
SITUACIÓ: Peramola (Alt Urgell, Lleida)
DIFICULTAT: Molt alta DESNIVELL: 330 mts.
HORARIO TOTAL: + 5 hores
MATERIAL: Kit ferrata + corda (per si de cas ...)
EQUIPAMENT: Cordas, esglaons i "pasamans". Pont
A DESTACAR: Vistes al pantà de Oliana i sensació d´alçada.
CAL VISITAR: Embassament Oliana
OBSERVACIONS: Cal preveure previsió meteo.
per ser una via força llarga.

2 comentarios:

Richards J.Arias dijo...

hola jaume, mira que el domingo pasado hice por primera vez la regina. pero dejé el tercer tramo para otra ocasión. no se lo que me espera en ese tramo y si estoy preparado... bueno apunto el comentario tuyo sobre salenys. gracias
saludos
ricardo

JAUME ORS dijo...

... pues lo que te espera es otro tramo supervertical i espectacular !!! Realmente una ferrata que vale la pena y repites. Abrazos.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)