martes, 2 de septiembre de 2008

VF BAUMES CORCADES



"... Ay, ay. Això és comença a bellugar-se moltíssim. Sens dubte, el pont nepalí més "xungo" que he fet fins ara. Olé pels equipadors."

Qui no ha fet les "Baumes Corcades"? Jo crec que actualment és de les més transitades gràcies a ... encare no la has feta?

La via ferrata de les "Baumes Corcades", sota la atenta mirada del masis del Montseny, té una miqueta de tot, pasos fàcils, desplomats, barra d´equilibri, pont tibetà, baixar, pujar, gent ... Agafat el día lliure !





De totes les vegades que la he fet (que ja son unes quantes) he escollit la que varem fer amb les "primites". Si, si, que si la prima, que si el novio de la prima. Només faltaven els pares. Vaja! Una sortida familiar. Amb això vui dir-vos que la pot fer qualsevol. Us ho ben aseguro !






Som la Merijou, la Sara, la Cristina, en Ruben, la Ariadna, el Raúl i jo, servidor. Dificultats per aconseguir material per a tots però ens possem en marxa. Tot caminant, pasem pel devan del "circle del es bruixes", al costat del "Queixal corcat", fins arrivar a peu del primer tram, força difícil i amb pasos desplomats.










Té pasos realment macos que farà gaudir a tots. Arrivem adalt on trobem una esplanada molt maca i amb bones vistes. Fem una parada técnica i ens dirigim al segón tram que és un flanqueig per sota de les baumes. Aquí tenim la oportunitat, si volem, de fer el Pont Nepalí. Quí s´atreveix ? L´accés ja és difícil i el pont ... de les vegades que la he fet, totes m´han donat respecte. Té una llargada considerable (50 mts) i encare que no t´arriva a donar molta sensació d´alçada. Prova aconseguida !!







Seguim flanquejant fins arrivar al tram de la tosquera. Quina meravella !! De veritat que aquest tram és de gran bellesa, per la seva situació i sobre tot el relleu de la roca.








Una autentica marevella de la naturalesa. Gràcies!! ... i pels equipadors sens dubte per la feina ben feta.










Uns quant deixideixen fer la variant de la tosquera (fàcil) i uns pocs l´esperó (motl difícil). Aquest últim comença amb una rampa força llarga i vertical amb un pas molt difícil on aprofitarem el relleu de la roca per superar-lo. Una vegada adalt farém un flanqueig a la dreta molt aeri per finalitzar l´ultim tram també força vertical.














Ens trobem amb la resta del grup i continuem per anar a buscar el tercer tram i últim. Aquesta vegade hem de creuar la carretera i ens enfilem per un camí amb força pujada. Si mirem per sobre nostre jà es pot veure un tram molt curiós, una barra metàlica que se surt de la pared per poguer fer un sostre.







Alló sembla una barra d´equilibri !! Comença amb un tram molt desplomat fins arrivar a peu de la barra. Just avans d´iniciar aquest pas un es troba ficat en una mena de petita cova i si tens la oportunitat de tindre un company fent el pas és una imatge digne de foto. Continuem i ja només ens falta fer un parell de pasos, això si un pel desplomats, per ja veure el nostre destí. La senyera adalt del Puigsagordi (972 mts).
Prova aconseguida, foto i tot seguit iniciem el descens.








FERRATA BAUMES CORCADES
SITUACIÓ: Centelles (Osona, Barcelona)
DIFICULTAT: Alta/Molt alta DESNIVELL: 330 mts.
HORARI TOTAL: De 3 hores 30 minuts a ...
MATERIAL: Equip ferrata
EQUIPAMENT: Esglaons, pont nepalí
A DESTACAR: Pont nepalí i variant de la tosquera i vistes al Montseny
A VISITAR: Centelles
OBSERVACIONS: Portar corda per si de cas ...
















No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)