sábado, 27 de agosto de 2022

ELS NINXOLS D´OSOR




Osor és una vila i municipi de la comarca de la Selva. El nom Osor és d'origen incert, però sembla que és preromà i es refereix a Ausorum, és a dir, «de la terra dels ausetans», primer, i «del comtat de Vic i bisbat d'Ausona», més endavant.

Osor és una població de la comarca de la Selva, al darrera del Montseny, esclar depenen d´ on vinguis i és d´aquelles rutes clàsiques per fer en moto, tot i que jo encaré no l´habia trepitjat, o potser si ...

PUREHTENES CREW ... deixem enrera els skates per agafar les nostres motot i anar cap allà amb la excusar de escapar-nos amb les motos, fer un dinaret i cap a casa i ... sorpressa dons el que trobem a Osor, personalment a mi ... em deixa bocabadat ... ELS NIXOS D´OSOR

QUE SON ELS NINXOLS ? .... no nooo , no son el que pogueu pensar !!!

Quina meravella d´arquitectura !!!


(VIDEO RESUM)



Els Nínxols els trobem ubicats just a la sortida del poble, en direcció Sant Hilari Sacalm. Els Nínxols s’aixequen en el congost de la carretera que uns metres més endavant es desdobla en dues, una que ens porta a St. Hilari seguint tot recte, i l’altra que ens porta al Santuari de la Mare de Déu del Coll, travessant el Pont dels Soldats.


Quina meravella d´arquitectura !!! Arribar a fer uns murs de contencions d´aquesta manera en aquells anys és tota una meravella de veritat

Els Nínxols van ser construïts amb el propòsit d’evitar els despreniments i esllavissades de roques, procedents de la muntanya. Els Nínxols s’han traduït físicament a la pràctica en dues fileres d’arcades superposades d’uns 100 metres d’allargada aproximadament, de silueta no plana sinó semicircular adaptant-se així a la morfologia de la muntanya, amb la part central sensiblement repujada.

COM ARRIBAR ?? Per la carretera GI-542 entre les poblacions de Anglés i Sant Hilari de Sacal, a la comarca de la SElva.











Com no , després ens deixem perdrer pels carrers empedrats del seu nucli, on destaca el seu pont que travesa la riera ... a banda a banda un regal !!! 
I després marxem a dinar a la mateixa població ... per tot seguit ... sota un xàfec considerable ens tornem cap a casa ... OSOR  ... QUINA MERAVELLA !!!!










 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)