viernes, 19 de septiembre de 2008

VF LES ROIS MAGES




"... i quan ens trobem devant de la pasarel.la de 83 mts de llargada ... glups !!" (el més gran d´Europa).

DESCRIPCIÓ: Aquesta via ferrata, que de fet és una gran via ferrata que consta de ... 7 vies ferrates està ubicada en un lloc fantàstic. A la savoia francesa i encastada dins el trancurs d´un riu i com a protagonista principal de la película les fortificacions de "Victor-Emmanuel" i "Marie-Thérèse". Imagineu-vos la imaginació d´aquests francesos, que els puñeteros fins hi tot ens faràn entrar dins una de les fortificacions com a part de la ferrata. Fantàstics !!

Per aquesta ocasió estreno companys de ferrata. En Xavi i la Eli (al moment de fer-la embarasada de 5 mesos, sense comentaris). Hem aprofrita que me he escapat una semaneta de vacences per primer llóc anar a Chamonix (Montblanc, campionat del món d´escalada ...) i a continuació a fer aquestes ferrates. Som al mes de Juliol.


SITUACIÓ: Aussois (Savoie Francesa).

ACCÉS: Després de la població de Chabéry remontar per la vall de la Maurienne. Després de Modane, continuar per la RN 6 i després de 5 kilòmetres arrivar al parkin de la Marie-Thérése a la esquerra.

APROXIMACIÓ: (20 minuts). Apart de poder-la enllaçar amb la VF Traverse des Anges i la Monteé su Ciel (recomenable) si no és aixó, agafem del parkin i directament creuem el park d´aventura fins anar a buscar el pont i ja seguir les indicacions fins l´inici del a via.




(VIDEO INTRODUCCIÓ)





ITINERARI: (1 hora 30 minuts). Iniciem aquesta via, una vegade hem creuat el parc temàtic de tirolinas, etc. i creuat el Pont del Diable (molt maco). Creuem la fortificació i despres d´una vaixada i jà hi som. Aquesta via serà curta peró intensa, això esta clar.





Només iniciar-nos jà ens trobem amb un primer pont anomenat "Pont Gaspart" i es tracta d´un pont n

epalí d´uns 25 mets. Tot plegat ens iniciem amb una travesia de 40 mts i tot seguit un mur força vertical de 10 mts. Sempre als nostres peus el riu imponent i les parets del devant on podem veure més gent atravesant altres ferrates.











(VIDEO LA ELI EMBARASADA DE 5 MESOS CREUANT EL PONT GASPART")


Després ens trobem amb un altres pont, anomenat "Pont Balthazar" d´uns 20 mts. però força impactant, dons només és d´un cable als peus i a les mans, i a sobre amb un pati impresionat que fà que la Eli prengui la decisió de no pasar-ho i agafar la via de escape. "... vale Eli ens veiem al final de la via".




(VIDEO DEL XAVI CREUAN EL PONT BALTHAZAR)



Prenc jo la iniciativa i ... la veritat és que impresiona moltíssim. Tot seguit el Xavi i jà hem creuat. Continua la via amb un flanqueig bastant asequible i molt bén equipat per acabar amb la última sorpresa. Una pasarel.la de 83 metres de llargada. Segons les resenyas la més llarga de Europa anomenada "Pasarel.la Melchiorj". Per això s´anomena la via ferrata dels Tres Reís" dons hem creuat al Gaspart, al Baltasar i ara toca al Melchor.






El primer pas ja toca el "collons" dons per accedir al pont has de fer una pas força llarg i sota els peus tens tot el "pati". Una vegada estas situat a sobre la pasarel.la començo a caminar una mica encongit però a mida que avanço començo agafar confiança i a disfrutar. 83 mts són 83 mets i axiò dona per gaudir durant una estoneta. Ar
rivo al final i ara li toca al Xavi, quant sento un crit que és la Eli que està enfilada adalt de tot i ens veu en acció.
Una vegada creuada la pasarel.la això s´acabat. Ara toca ver el camí de retorn i retrobar-nos amb la Eli.


RETORN: (20 minuts). Vaixem una petita tartera per continuar per un corriol que ens portarà a la fortificació i una vegada allà directe cap al parking.
Un "brindis" pels equipadors francesos !! i fins la propera.




VIA FERRATA "LES ROIS MAGES"
SITUACIÓ: Aussois (Savoie, França)
DIFICULTAT: Molt Alta (grau psicològic) DESNIVELL: 20 mts.
HORARI TOTAL: 1 hora 30 minuts.
MATERIAL: Kit ferrata E
QUIPAMENT: Esglaons i "pasamans", ponts i pasarel.la
A DESTACAR: Sensació d´alçada i els ponts.
A VISITAR: Els forts Victor-Emmanuel
OBSERVACIONS: Parc d´aventura amb espectacular tirolina





No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)