sábado, 27 de septiembre de 2008

VF DE LA PERTUSA
"...después de la tormenta siempre llega la calma ... si, si, després de finalitzar la ferrata Olmo-Ulquizar sota amenaça de tormenta, ara disfrutem de la calma i de les vistes del pantà de Canelles"


DESCRIPCIÓ: Via ferrata situada en un paratge increible, de baixa dificultat ideal per a disfrutar de les vistes sobre l´embassament.

SITUACIÓ: Corçà (Lleida).

ACCÉS: Agafem direcció Balagueer, una vegade arrivem aquesta població prenem direcció Ager, però uns 5 kilometres avans d´arrivar, a mà esquerra surt una carretera direcció Corçà, dons aquest és el nostre destí. Ja una vegade hem arrivat aquesta població, d´aquí surt una pista direcció a la ermita de Nostre Senyora de la Pertusa on deixarem el cotxe.

1 VF de la Pertusa 2 Vf Olmo-Ulquizar


APROXIMACIÓ: (10 minuts). Agafem el camí que va directa abaix cap a l´embasament, sempre tocan a la paret que està a la nostre dereta. Una vegada hem baixat arrivem a l´inici de la via.

ITINERARI: (40 minuts). Ens iniciem en aquesta via per les parets que flanquejant el costat esquerra que estan equipades amb cadenes i "pasamans" una miqueta aéreas.

Fem un tomb a mà dreta fins arrivar a una petita collada amb vistes al embassament de Canelles. Hi ha força activitat nàutica (kayacs, canoes... ).
Els contrastos de colors son infinits, blaus, verds, grisos.... Ara jà agafem la directa cap a la aresta que ens portarà fins el final de la ferrata. Només haurem d´anar progresant amb la ajuda de les cadenes a la vegada que disfrutem de les vistes ... i de la companyia.
Visita de rigor a la ermita "Mare de Déu de la Pertusa" i tot seguit agafem el corriol que ens portarà en poqueta estona a l´aparcament.Ha sigut un día molt ben aprofitat dons han caigut dues ferrates.
Agafem el cotxe i ens arrivem fins a Corçà on farem un berenar-sopar i "riau" cap a casa.

RETORN: (5 minuts). Un camí que pasa per la esquerra de la ermita ens porta directament al parking on tenim el cotxe.


FERRATA DE LA PERTUSA
SITUACIÓ: Corçà (Montsec d´Ares, Lleida)
DIFICULTAT: Mitja DESNIVELL: 100 mts.
HORARI TOTAL: 1 hora.
MATERIAL: Equip de ferrata
EQUIPAMENT: Cadenes i "pasamanos"
CAL DESTACAR: Panoràmica pantà de Canelles
A VISITAR: Congost de Monrebei
OBSERVACIONS:


3 comentarios:

Fills i Amics del Burés, Esgarrapacrestes, Sensepixels dijo...

jaume t'envio resenya de la nova ferrada cast-urquiza-olmo, a la zona de la Pertusa

Fills i Amics del Burés, Esgarrapacrestes, Sensepixels dijo...

jaume t'envio resenya de la ferrada cast-urquiza-olmo a la zona de la pertusa

JAUME ORS dijo...

Gràcies ... precisament la setmana pasada la vaig anar a fer i ... increíble !!!! De totes maneres .. gràcies.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)