jueves, 14 de octubre de 2010

PIC DEL MARTEL (Via Chumi chumez, 6a)


Dijous ... després d´una bona tongada de díes de pluja avui el sol guanya la partida. Ens deixem caure pel Pic del Martell per que l´Alexandra conegui aquest indret ... diferent i aprop de la ciutat.





Fem la aproximació i arrivem a peu de via ... no té perdua ... el nom "tatuat" a la roca ... CHUMI CHUMEZ . Les vies veines habien caiugat (reserva, midi-plan ...) ara la protagonista és la Chumi, tasada com un 6a ... bé ... no s´ho creu ni deu (perdó pels creients.)


(VIDEO RESUM)





PRIMER LLARG (35 mts, V) El primer llarg de V no té cap dificultat ... seguint els parabolts de color vermelll recte amunt amb algun aleje però es deixa fer, sempre a la dreta del diedre herbós.







Una vegada arribem a la reunió toca disfrutar de l´entorn privlegiat de veure el mar a les nostres esquenes.





SEGÓN LLARG (35 mts, 6a). Continuarem pels parabolts de color vermell, al "lloro" amb les opcions veines. La sortideta per una placa força vertical, amb tendencia a la esquerra, és durilla però es deixa fer fins arrivar una mica avans de la reunió al pas clau ... bé al pas chungo !!! Ens situem sota un petit sostre sense peus i poca pressa de mà. Per sort una bona tirada de parabolts fà que acabem i superem el sostre "tirant de cintes" i qui no ho faci que m´ho digui com s´ho ha fet. Jo no veig el 6a per enllóc !!!!





(l´Alexandra avans del sostre)




TERCER LLARG (35 mts, V+). Aquest tercer llarg és raret. Continuem en tot moment pels parabots vermells, deixem la opcció de la dreta i continuem recte amunt. Un llarg un pel exposat per a nosaltres dons no deixes de superar petits sostrets i bloc amb posibles caigudes lletxes fins arrivar a la reunió. Epppp !!! NO preneu la reunió equivocada (jé,jé ... un pel rovellada ).



QUART LLARG (4O mts ?? IV) Opcció de rapel.lar la via . NOsaltres sortim per la esquerra protegint el primer pas amb un friend petit ... a continuació ens enfilem peró als pocs metres montem un reunió en un arbret+friends dons apartir d´aquí comença a ser una grimpadeta sense cap mena de perill . En cap moment no trobem cap parabolt com diuen algunes resenyes. NO ens arrisquem, fem la reunió ... ens reunim i marxem enfilan-nos pels blocs cap al cotxe.




(sortim per la dreta protegint amb un friend petit)




Una vegada arrivem al cim, continuem per la carena amb tendencia a la esquerra, sense un camí evident però amb forces fites.

Una via diferent, amb un segón llarg força atractiu peró amb un final un pel raret ... però sempre val la pena !!!!!


VIA CHUMY CHUMEZ, 140 mts, 6a




Via: Chumy Chumez
Zona: Pic del Martell
Dificultat: 6a (MD-)
Dificultat obligada: V+
Llargària: 145 metres
Grau d’exposició: Mitjà/baix
Grau de compromís: Baix
Equipament: Via equipada amb parabolts, espits, burins i claus
Material: 10 cintes exprés. Tot i que la via es troba completament equipada pot anar bé algun friend mitjà o un petit joc de tascons per reforçar la tercera tirada.
Orientació: Est




No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)