sábado, 9 de enero de 2021

POBLAT IBÉRIC DE SAMALÚS (CÀNOVES I SAMALÚS)


(Vistes desde el mirador: podem arribar a veure el mar)

CONFINAMENT: Aquesta paraula la tindrem molt present durant molts anys, ben segur. No parlarem de alló negatiu que representa aquesta paraule. Coses positives, dons que estem coneguen molt el nostre entorn. Així que … toca un indret que había sentint parlar molt i encare no l´habia trepitjat. El poblat ibéric de Samalus situat al Puig del Castell a una alçacada de 545 metres sobre el nivel del mar i com no … veurem fins i tot el mar desde el mirador … preciós ¡!!! I com no ... tot això gràcies a l´arqueòleg Miquel Tarradell.


(VIDEO RESUM)

En situem a Samalús, al costat mateix de les antigues escoles, una peça firmada per el senyor Raspall, com moltes d´altres que trobem a Cardedeu, La Garriga … Una vegada deixem al parking ens toca per davant una sortideta d´uns 45 minuts fins arribar al poblat i uns altres 45 de tornada. Tenim opcció de fer una circular i continuem més amunt però … ho deixem per un altre dia. Aquesta vegade l farem lineal. 


De camí disfrutarem de les finques que trobem a peu de camí , a destacar Casa Flaquer, cal destacar el seu pati, una meravella, ja veureu ¡!! Camins d´antics carboners, per la seva qüantitat d´alzines que hi ha a la zona. Trobarem forces feixes, adaptades al conrreu , murs de pedra seca per tot arreu, un regal per les nostres percepcions i una vegada arribem al poblat, trobarem les restes de més de 2000 anys dels nostres avantpassats els Ibers. A disfrutar-ho ¡!!!!!!!!


FITXA TÈCNICA

SITUACIÓ: CÀNOVES I SAMALÚS (BARCELONA)

ACCÉS: CARRETERA BP-5107 DE CÁNOVES A LA GARRIGA

DISTÀNCIA  ACTIVITAT.: 1.6 KM

TEMPS ACTIVITAT : 45 MIN.

DIFICULTAT ACTIVITAT : BAIXA





























SENDER DEL PUIS DEL CASTELL (POBLAT IBÉRIC SAMALÚS)

Distància: 1600 mts.

Desnivell: 170 mts.

Durada: 45 anada.

Dificultat: Baixa. Ben resenyat tot el camí.

Sortida: Parking Centre Civic Samalús

 

Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)