sábado, 9 de septiembre de 2023

PORT´INCLES, ESTANYS FONTARGENT I ESTANYS DE JUCLAR (VALL DE INCLES, ANDORRA)


 
Tornem a estar a la Vall de Incles, estem enamorats i decidim repetir per anar trepitjant cada raconet d´aquesta Vall. Esmorzem al parkin de la Badalosa que també ens te enamorat i una vegad deixem preparada la motxilla ens disposem a realitzar aquesta ruta circular en sentit agulles del rellotge ... som-hi !!!


(VIDEO RESUM)



Deixem enrera el parkin i ens enfilem pel camí que ens durà, per un itinerari tranquilet i fàcil de fer fins el Coll d´Incles a 2262 mts ... on desde aquí ja visualitzem el paradís que formen els Estanys de Fortangente ... quins colors més macos !!! Una vegada arribem ... ens mullem el peus i disfrutem d´aquest paratge ... per continuar ... pasant entre els dos estanys i ja dirigir-nos, canviant de paissatge on la roca agafa protagoniste fins les clotes de Garsant i ja tot seguit l Éstany de l´Estagnol. A contniuació ... al davant una gran tartera que haurem de superar fent zigui-zaga ... però de mica en mica anem guanyant metros i quan mirem enrera, a la nostra esquena ... uauuuuuu !!!! Deixem l´estany amb la seva forma de COR ... per enamorar-se !!!!!



Ja pel davant el següent estany ... el de Juclar ... un altre moment per continuar enarmorant-se !!!
Ja ens enfilem xino xano, tot i que es fa una mica pessat cap a la Collada de Juclar i aquí ... ja de baixada anirem a buscar els dos estanys de Juclar, anomenats primer i segón .... això si ... fent una paradeta al refugi a fer birreta !!!
D ´aquí el més fàcil sería anar a buscar el camí directe que ens duría al parking de la Badalosa però només diexar enrera el primer estanys agafem una draçera a ma dreta per allargar una mica la ruta i ... així ho fem !!! Aquesta opcció ens durà a mig camí del primer tram d´aquesta ruta, entre el parking de la BAdalosa i el Port d´Incles. Un tram que s´ens fà una mica pesadet dons ja portem guerra a les cames.
Arribem al tram que hem compartit a la anada i d´aqui ... fem una refrescada al riuet i cap a la furgo !!!!
Al nostre ritme amb parades ... un total de uns 14 km i 9 hores 30 minuts ... deunidó !!!!!

F


(PARKING PONT DE BADALOSA)


(DEIXANT ENRERA EL PARKING) 


(...DIRECCIÓ PORT´INCLES)



(ESTANYS DE FORTARGENT)














(... VISTES CAP A L´ESTANYOL) 




(ESTANYS DE JUCLAR)




(REFUGI DE JUCLAR)






Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)