miércoles, 24 de septiembre de 2008

VF GORGES DE CARANÇA



"... potser em fa una mica de mal veure tan ferro (i després es queixen de 4 chapes a la paret) ... però no deixa de ser un recorregut curiós i maco"




DESCRIPCIÓ: De bon començament podem dir que això no és cap via ferrata (això sí ,de ferro hi ha un munt) si no un camí equipat. Amb tota mena de ponts, pasarel.las, escales, "passamans" ... que trancorre pel riu Carançà. Molt recomenable de fer-ho amb la família, inclòs nens. Som-hi !!!


SITUACIÓ: Thuès-entre-Valls (Pirineu Orientals Frances)


ACCÉS: Desde Puigerdà agafem la carretera N-116 direcció Vilafranca de Conflent fins arrivar a Thuès-entre-Valls. Una vegada al poble haurem de creuar el riu fins arrivar al parking (de pagament).


Mes d´agost. Aprofitem d´una semaneta que estem instalats en aquesta part del pirineu frances, per fer una part d´aquest recorregut, dons si arrivessim a fer el total de la ruta, finalitzariam al refugi del "Ras de Carança" amb un desnivell total de 1000 metres.




No és el nostre propòsit. Farém la part inicial on està situat tot l´equipament de passarel.las i ponts sobre el riu, que és sens dubte la part més maca i curiosa.
Sortim tots dos de Montlluís direcció Vilafranca de Conflent, tot plegat disfrutan del paisatge que ens ofereix aquesta carretera força sinuosa i encaixonada per on pasa el tren turístic anomenat "tren groc", molt recomenable d´agafar. Arrivarem al poble "Thuès-entre-vals" on strobarem un parking acondicionat, i com està acondicionat pagarem ... 3 euros !!!




APROXIMACIÓ: (5 minuts). Sortim direcció "Carança per chambre d´Eau" inician el camí amb força pendent. Creuem un pont per on pasa el tren groc fins arrivar al "Bal de la tete".
ITINERARI: (la totalitat del itinerari fins a 4 hores). El camí creua un petit tunel tallat a la roca per continuar per un pas força aeri també excavat a la roca. Sempre tot recta fins arrivar a tocar el riu.






Apartir d´ara i durant un trajecte de unes dues hores anirem seguint el riu, anant d´un cantó a l´altre agtravés de tota clase d´instalacions férreas, ponts, passarel.las, anant creuant a la esquerra, ara a la dreta del riu ... disfrutant dels contrastos de les parets de roca amb la força de l´aigua, i a la vegada de la densitat de la vegetació.





RETORN: Sempre, en tot moment podrem donar mitja volta i donar per finalitzada l´itinerari dons el camí de volta serà ara paral.lel al riu fins arrivar al parking.
Hem disfrutat de racons fantàstics !!!
Ara toca agafar el cotxe i fer una mica de turisme a Vilafranca de Conflent (molt recomenable).
Aurvoir!!!




GORGES DE CARANÇÀ
SITUACIÓ: Thuès-entre-Valls (Pyrènnes Orientals)
DIFICULTAT: Bàixa DESNIVELL: Fins a 945 metres (Refugi)
HORARI TOTAL: Fins a 8 hores
MATERIAL: No necessari.
EQUIPAMENT: Ponts, passarel.las, escales ...
A DESTACAR: Espectacularitat del paisatge.
A VISITAR: Vilafranca de Conflent (obligatori!!!)
OBSERVACIONS: Sempre s´esta a temps de tirar enrere i recolar.

2 comentarios:

fuga dijo...

Una petita variant seria.. "Gorges de Carança - Vall de Núria" una travessa molt maca i sobretot; recomanable per fer-la a l'hivern per aquells mes atrevits, i amb alguna noció en tècniques d'orientació de muntanya.

en definitiva... sigui l'època que sigui.... val la pena!!!

salut i força al canut!

JAUME ORS dijo...

La tindrem en conte, i de fet hi ha un colega que la ha fet aquest estiu (que potser és més asequible) i m´ha dit que val molt la pena. Van anar en cotxe fins Ribes de Freser, deixant el cotxe, el tren fins a Nuria, després la excursió a peu fins les Gorges (fen nit) i una vegades a Vilafranque de Conflent, agafaren el "tren groc" fins a Puigerda, i després el tren fins a Ribes. Guai !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)