sábado, 27 de septiembre de 2008

VF DE SACS







"... potser estem devant de una de les ferratas més llargues de tota la peninsula. El seu entorn també és un privilegi. A disfrutar !!!"




DESCRIPCIÓ: Aquesta via ferrata situada al pirineu de Osca, juntament amb la de Regina (Oliana), son de les més llargues que tenim fins ara a realitzar a tota la peninsula. Recorre una paret rocosa amb un final força vertical i aeri.




SITUACIÓ: Benasque (Osca).

ACCÉS: Agafem la carretera de Benasque direcció Llanos de Hospital. Una vegada creuem el trencat a mà dreta que ens portaria a la estació d´esqui de Cerler, uns 500 metre més endevant trenaquem a mà esquerra per una pista forestal (camino de rigau). Arrivarem fins la central de Rigau on deixarem el cotxe.


(VIDEO INTRODUCCIÓ)

APROXIMACIÓ: (10 minuts). Agafem el camí per la esquerra seguint les indicacions de escola d´escalada. Veurem que el riu esera va sempre a la nostre esquerra. Fixan-nos a l´altra banda del riu per on va la carretera, quan veiem el desviament que puja a la estacio d´esqui de Cerler, a mà dreta comença la via.


Aprofitem la bonança i bona temperatura del més de juliol per apropar-nos a la maca població de Benasque (cal visitar la botiga especialitzada de muntanya anomenada "Barrabés"). Aquesta vegada tornem a ser nosaltres dos, la Merijou i jo, i ens disposem a pasar-no bomba fent aquesta ferrata.





ITINERARI: La via comença "xino xano" per una ampla canal forçá rocosa que anirem superant amb l´ajuda de cadenes fins arrivar a un tram força curiós equipat amb preses artificials d´escalada que li donarant el seu toc especial.






Anirem guanyant metres a la paret através d´una rampa força llarga fins arrivar a l´inici d´una paret força vertical, aerea i fins i tot amb algun pas extraplomat on haurem d´apretar una mica.

La tònica d´aquest tram serà sempre el mateix fins arrivar a un petit bosc que ens servira per recuperar-nos una micona a la vegade que gaudim de les bones vistes que ens ofereix l´indret.













Una vegade sortim dels bosc ens inciciem a la part dinal de la ferrata aque consisteix en un seguit de resalts no tant intensos com els de avans, a la vegade que anem flanquejant per arrivar a l´ultim pas, un desplom que serà la nostre porta al cim del la ferrata.










Si !!! Ara toca disfrutar de tot el paisatje que ens envolta per tot seguit iniciar el camí de retorn, sempre que no vulguis tornar al cotxe desfen la ferrata através de ràpels (força laboriós, però posible).

RETORN: Prenem el camí amb marques grogues i cintes roses i amb poc menys de 40 minuts ja hem arrivat.

Ens anem ara a "Barrabés" ???




FERRATA DE SACS
SITUACIÓ: Benasque (Osca)
DIFICULTAT: Alta DESNIVELL: 350 Mts.
HORARI TOTAL : 2 Hores.
MATERIAL: kit ferrata i corda (per rapel.lar opció retorn)
EQUIPAMENT: Cadenes, preses d´escalada, esglaons.
A DESTACAR: Entorn alta muntanya
A VISITAR: Benasque i botiga Barrabés.
OBSERVACIONS: Evitar fer-la a l´hivern







No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)