sábado, 16 de julio de 2022

FABRICACION DE UN SKATE OLD SCHOOL



Avui he fet realitat un dels meus sommis ... com a ryder, com a patinador on el skate a entrat a la meva vida amb molta intensitat ara fa uns 5 anys ... el poder fer el teu propi skate ... apartir d´un troç de fusta és tot un sommi ja fet realitat gràcies a l´Esteve, amb el seu projecte AYMABOARDS , un altre apasionat de tot alló que et puguis posar en forma de tabla sota els peus ... sinònim de ....  llibertat !!!




Axií que dissabte a les 10.00 em presento al seu taller a les Franqueses del VAllés.
Allà ens trombe amb la resta de companys on compartirem la experiència  ...

Presentacions de l´Esteve ... com va començar amb un troç de fusta, una caladora i ... a sommiar i com no sommis fets realitats. 






Una mica de resum de la història de l ´skate, els seus origens i ens posem a treballar !!!
QUINA FUSTA ÉS LA ESCOLLIDA? Dons una de les fustes que tenim més aprop nostres, la de Pi ... una fusta dura,amb els seus nusos que donan personalitat, de proximitat, de preu ajustat ... Potser tenim altres fustes més adients, fustes tropicals ,,, si ... però nosaltres el PI.


I rés, una vegada tenim la fusta escollida només caldrà escollir la "forma" del nostre skate ... rodons, amb cua de peix ... aquí jà cadascú. Jo escolleixo de formes arrodonides .. prenem la plantilla que l´Esteve té ... i agafant llàpiç ... dibuixem el seu contorn i els 8 forats (4x2) on aniran els eixos.



Ara és el moment d´agafar la caladora i començar a tallar, amb una mica de marge tot el contorn de la fusta ... aquí ja tenim fet el primer pas. El nostre skate jà te la forma escollida i arà anem per un segón pas ...






Farem a continuació els 4 forats de la part devantera i després els de la part posterior de l´skate. A més a més de fer els forat li donarem una mica d´amplada la part final perque així quan tinguem el cargol, no sobresurti de la fusta. Ja tenim aquest pas resolt !!!




(EL TALLER DE AYMABOARD)



El següent pas serà anar a la lijadora de banda, al tanto aquí amb els dits. Dintre de tot el procés hem de tindre en comte amb la protecció personal dons em de recorda que estem treballant amb màquines i eines potencialment perilloses ... molta atenció !!!

Amb la lija de banda aconseguim que quedi a la perfecció tot el canto de l´skate, és una feina manual i aquí la experiencia es nota a la hora de buscar la perfecció ... però tot i així ho aconseguim.
Tot seguit ... pasem a la màquina on li donarem un canto rodó a l ´skate ... aquest toque és especial sens dubte !!!!





Podriem que ja tenim l ´skate finalitzat però no ... ara toca personalitzar-lo, aqui ja cadascú a de posar la seva part més creativa. Primer de tot ... lija tota la fusta, primer amb una lija de grà més gran i després la fineta per deixar-ho apunt pels sprays !!!!


Dibuixem el nostre diseny i ... amb cinte carrocera tapem tot alló que volguem que no es pinti o anirem jugant amb capes, per color, difuminats, dibuix amb rotulador ... tots un procés que te el seu temps !!




I arribem a la part final , a la part més disitjada ... el tram final per arribar a la satisfacció plena d´haber realitzat nosaltres, amb les nostres mans, el nostre skate.
Prenem l ´spary del barniss i a barnisar ... i jà el tindrem ... el nostre skat old school.
Gràcies Esteve !!!! Gracies Aymaboards !!!!




 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)