viernes, 12 de agosto de 2011

ERAIZE, ESCALADA A NAVARRA


Aprofitant la nostra estada aquest estiu per les meravelloses terres de Navarra i visitar llocs tant macos com la Fonz de Lumbier, la vall del roncal, Roncesvalles, Irati i molts llocs més, després d´una petita estada pel pais vasc frances, com no, una petita jornada d´escalada no ens la podem permetre de perdre. La zona escollida al port de Belagua, i el sector ERAIZE.




Per que ERAIZE. Després de veure una foto a la guia completa d´escalada a Navarra vaig dir que volia visitar aquesta zona per sobre de tot per la bellesa de l´indret, i per la curiosa erosió de la roca. La visita no te desperdici. Esta situada en una zona anomenada "karst", que es una gran extensió de pedres de color gris-blavoses que degut a la erosio de l´aigua sobre la pedra fa una mena de canals a la pedra molt maca, una autentica meravella de la natura.

Ara només toca disfrutar ....

























LLANOS DE ERAIZE




SITUACIÓ: Puerto de Belagua (Navarra) a tocar de les pistes d´esqui nòrdic El Ferial


ACCES: Arrivem al parking de les pistes de el Ferial i aparquem al parking de mà esquerra devant d´un plafo informatiu de camins. Agafem el camí de mà esquerra amb marques vermelles-blau, els primer metres amb pujadeta i despres sempre en baixada fins arrivar a peu de viies. Uns 10 minuts


VIES: Fàcils però amb els anclatges un pel allunyats.


ORIENTACIÓ: Sud-sud-est.


RESENYES: Al llibre "Guia completa Escalada en Navarra" edi Sua.















No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)