domingo, 16 de enero de 2011

MONTSANT (GRAU DEL CARRASCLET)


De la carretera que ens porta dessde Cornudella del Montsant a la Morera del Montsant ... el paisatge és increíble, tant pel escalador com per el caminaire. Desde el poble ... tota mena de camins que ens portarà als seus "graus" (escalones) que ens permetran guanyar a la muntanya la seva verticalitat, avegades pels seus passos naturals o de vegades utilitzan pasos artificials equipats pel home (esglaons de ferro). Aquesta combinació ... fan d´aquest paratge digne de visitar.





(VIDEO RESUM)


Hem fet nit a Cornudella ... i de bon matí el día acompanya dons només arrivar a la Morera ens podem donar conta de que a les fondalades la boira és present, en canvi aquí és tot el contrari ... el sol és present i de debó.


La nostra intenció és accedir a la part superior del Montsant através dels seus accesos o graus, però tenin en comte que anem amb els gossos hauriem d´evitar els passos més dificils, però ... també hi ha la posibilitat d´equivocar-nos ...






No ho tenim gaire clar, el que tenim clar és que volem pasar el matí caminant i coneixer aquests indret tant magnífic. Prenem el camí que surt per la part de dalt del poble direcció Nord cap els graus dels barrots i el del Carrasclet ... anirem fent sobre la marxa.




(vistes "El Dau")


En tot moment les vistes son força espectaculars a la "Falconera", la "Roca de les Onze" i "al Dau" i on podem visualitzar els seus passos naturals, el grau de l´agnet, el graus dels barrots ... i si mirem a la nostra esquena en tot moment el pobles de la Morera.






El conglomerat d´aquest és sorprenent, recorda algun moment a Monserrat però diferent però força estetic.





Una vegda arrivem a la indicació del Carrasclet ens dirigim cap allà.

Ep !!! Comencem a pujar i de sobte .... "que t´has perdut per aquí ???" Sorprés, una parella hem reconeix al video que tenim penjat de la ferrata de Cast-Olmo-Ulquizar i fem petar la xerrada, son de Reus i avui també s´han deixat perdre per aquestes terres.

Continuem ... però el terreny comença agafar verticalitat i ... els gossos comencen a patir i decidim tirar-nos enrera. Ens hem equivocat ... no ha sigut encertat fer-no amb els gossos i val la pena no tirar endevant ... per un altre día.


Fem mitja volta ... fem un petit dinar al poble i tot seguit fem una visita ràpida a Scala Dei i jà cap a casa ... un cap de setmana maco ... maco.









EL MONTSANT

"GRAU DEL CARRASCLET"



SITUACIÓ: Morera del Montsant

ACCÉS: Sortim de Reus direcció Falset per la N.240, tot seguit direcció Ulldemolins i avans d´arrivar a Cornudella del Montsant ... direcció la Morera.

APROXIMACIÓ: Del poble de MOrera, per la part superior del poble seguirem sense perdua les indicacions cap al Grau del Carrasclet.





No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)