domingo, 16 de noviembre de 2008

PIC DEL MARTELL (Via Mutant World 110mts V)




Veure per sobre nostre el gran "dau" (placa megaguapa) va ser el gran repte del día i realment no ens va decebre"


Els dos Jaumes hem decidit fer la nostre primera sortida sense la protecció dels nostres "Pere´s" (guardiantes de la montaña). Per la primera via hem decidit anar al Garraf a la zona del "Pic del Martell". Bona orientació ara de cara l´hivern i força aprop de Barcelona. Per la ocasió, i això si, amb el consell com no del "Pere Tutu", ens decantem per la via "Mutant World" (110m V).




Sortim de Mataró a les 8 del matí i avans de les 9 ja tenim aparcada la "furgo" al parkin de sota el sector. Fem una petita caixalada, agafem trastos i ens dirigim a la nostra via.



Els dos Jaumets


Després d´una aproximació d´una mitja horeta i disfrutan del paisatge que ens envolta, arrivem a peu de via. Som els primers però a la poca estona comença arrivar unes quantes cordades (ah, ah, hem arrivat primers, ho sentim !!!).
Ens mirem amb conciencia les ressenyes i ... som-hi !!!

VIDEO: PREPARATS PER L´INCI ???

L1: V+(7 parabolts) Començo jo en Jaume ( quin Jaume ?) i en comtes d´agafar la sortida original prenem una de la dereta que puja més directa i ben equipada (V+), això si, cal posar-hi alguna protecció més (un tasco per aquí, un friend per allà) dons allunyen una miqueta.
Arrivo a la primera reunió, caray quina reunió més maca i comoda, monto, i puja la "apagafocs". Hem fet el primer llarg, força chulo d´uns 30 metres.


Inici del primer llarg



L2: (IV+ desequipat) Aquest llarg trancorre per una canal amb força vegetació però si la prenem per la esquerra és força neta i acaba sent força maca. Sobretot per que està totalment desequipada. Una prova de fóc per nosaltres i en aquest cas en Jaume li treu tot el profit posan cacharros i algun meravellós pont de roca. Arriva a la reunío, també fantàstica i acontinuació pujo jo.




VIDEO: INICI DEL SEGÓN LLARG


Inici segón llarg (canal desequipada)


Els nostres veins a "Reserva"


L3: V de placa guapíssima (2 parabolts) Llarg amb només 2 parabolts ben situats al pas estratégic. Només sortim, aprofitem un clau de l´any de la pera a mà esquerra i tot seguit s´entra a la placa cap a la dereta amb força timba, amb els veins del costat fen fotos (val la pena). Primera xapa, i una mica per la dreta per xapa la segona i tot seguit a la esquerra i adalt. Aprofitem un pont de roca increíble, i també un arbre que tenim a mà esquerra. Aquest llarg fantàstic, amb una qualitat de la roca i bellesa increíble ... i ja hem arrivat a la reunió (amb vistes al mar).




Jaume a l´inci del "Dau"




Vistes a Port Ginesta (Castelldefels)


L4: IV+ (1 parabolt). Aquest llarg és el tramit per arrivar adalt de tot. Només sortir hem de guanyar la partida a una panxa amb l´unic parabolt però ben situat. Apartir d´aqui és questió d´anar posant algun cacharro fins arrivar a la reunió. A continuació recollim el material i anem pujant fins adalt de tot grimpan i sense asegurar-nos (molt fàcil) per acontinuació anar a buscar el camí que ens durà al cotxe, i com no compartin camí amb la fauna de la zona.




Fauna de la zona

Ha sigut perfecte i molt recomenable. Ara toca tornar un altre día i ver les vies veines del costat que també prometen.

Fins la propera !!!

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Felicitats a tots dos!
I la Marta?? No havia de venir?

Montse dijo...

Jo també vaig fer aquesta via just després del meu curs d'iniciació!! Fantàstica, records inolvidables!! Maco el dauet, eh?

JAUME ORS dijo...

Si, però al final li va sortir compromisos de família, però com que tornarem ...
La veritat que el dauet és xulíssim, però tota la via en general val la pena. Si,si bons records !!!

Christian Johnsen dijo...

hola que tal me gustaria hacer esta via :) que material hay que llevar? graciass

JAUME ORS dijo...

Hola Cristian !!! Primero de todo informarte pues creo que para esta epoca la zona tiene restricciones para escalar. Respecto la via esta totalmente equipada menos el segundo largo que no tiene nada. Aprovechamos un bonito puente de roca y utilizamos algun friend mediano y fisureros, de todas maneras es un largo facilisimo. Que vaya muy bien !!!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)