domingo, 22 de enero de 2012

Via La Rampa (215 mts, 6a, V+ obligat) La Codolosa

Avui som una bona colla i decidim anar a Montserrat a la Codolosa a buscar el sol i vies que estiguin aprop una d´altre per disfrutar tots plegats. I així ha sigut ... sol, vaja, calor fins i tot , i disfrutar ... com sempre !!!.



Avui un parell d´anécdotes. La primera ha sigut que hem anat al bar de l´Ana al Bruc i allà ens hem trobat amb en Xavi de Lleida, i això ens ha fet molta il.lusió.

Després d´un bon esmorzar, això que no falti mai marxem cap a Collbató. Alla deixem cotxes i ens enfilem cap a les vies. Es veu força moviment per tot arreu i a peu de les nostres vies ens trobem un parell de nois amb qui compartim una bona estona de xerrameca ... gràcies noiets !!!

Farem dues vies i ens repartirem les quatres cordades. Farem la Rampa (la Sandra i en Tito i la Carla i en Jaume) i la veina Full equip (l´Alfredo, la Estheri en Victor i la Eva i en Jordi).

La via es deixar fer força bé tots i el seu llarg de 6a. Una via que potser no té una continuitat, sobre tot quan hem de recollir cordes per anar a buscar els dos últims llargs però ... en definitat per pasar-ho bé, sense més compromis que el just.
El dos primers llarg de 55 i 45 metres els podem dividir en dos cadascun amb reunions intermitges. Els dos últims llargs son ben diferent. Un primer maco al començament i el segón, un inici un pel lletjot que hem d´anar a buscar la part esquerra més trencada per acabar per la
(sortida del segón llarg, un diedre fàcil)
part central on trobem el 6a. En aquest llarg veiem que hi ha una via que recorra la part central i una altre a dreta que evitem.

(inici del tercer llarg)


(arrivant adalt del cim amb Collbató a les nostres esquenes)


Via "La Rampa, 215 mts, 6a)

La Codolosa, Montserrat

Aproximació: Desde el parkin de la Salut, al costat de les coves de Salnitre a Collbató, agafem el torrent que puja cap a les parets. Més endavant la deixem i anem a buscar directa el peu de via. L1 (55 mts, 6a) Localitzem el primer parabolt i sortim una mica per la esquerra de la seva linea per una fisura. Xapem el primer parabolt, continuem amb tendencia a la dreta per tot seguit recta amunt. Trobem una reunió opccional. Davant un mur on és el pas del llarg, un 6a. Sortim per la seva esquerra i en tot moment ben protegit. Superem i recta amunt un trobem la reunió. L2 (45 mts, V+) Davant tenim un diedre fàcil. Una vegada el superem sortim cap a la esquerra, vigilant el terreny un pel brut fins trobar una reunió opccional. NOsaltres la montem per vigilar de més aprop de no tirar pedres. Davant un mur, maco i vertical. Trobem una fisura horitzontal on coloquem un friend del 0.5 per protegir el pas. Recta amunt, xapem dos bolts i trobem la reunió. Recollim cordes i caminem uns 60 metres fins trobar el tercer llarg. L3 (35 mts, V) Sortim recta amunt, vertical i maco. Podem llarçar un marlet que trobarem. Més adalt quan la cosa es torna més fàcil pasem per una petita canal fins arrivar a la següent reunió en un espit. L4 (20 mts, 6a) Davant un mur vertical. Trobem una linea de parabolts a la linea central. NOsaltres agafem per la dreta, per un diedre un pel trencat. Deseguida que el superem tornem cap a la dreta per una placa vertical però amb bones mans. Arrivem a una panxa, el 6a. És qüestió de pujar fins a trobar bones mans per superar el pas, sempre ben protegit. Recta fins trobar la reunió final. Descens. Caminem una mica direcció nord per trobar el PR del Fra Garí, amb marques grogues i blanques. L´agafem direcció oest i anem baixant fins arrivar a la Salut. ORIENTACIÓ: Sud. DIFICULTAT OBLIGADA: V+ MATERIAL: 12 cintes, un càmalot 0.5 i un marlet.

8 comentarios:

Alfredo dijo...

Que dia mas bueno..calorcito y buena compañia y las vias, pues estan mejor de lo que parecen a simple vista.

cuidaros

JAUME ORS dijo...

... la verdad es que la Codolosa esta siendo un lugar perfecto para estos días de invierno, cerquita i vias ... entretenidas. Cuando volvemos ????

Ninu dijo...

Hola Jaume: Tenen bona pinta aquestes vies de la codolosa a ple sol per aquests dies de fred.

Segur que ho vareu passar pipa tanta penya. Doneu-li records a en Jodri Font, som coneguts de Sant Feliu.

Ens anem veient per els blocs.

A10 !!!

Ninu.

JAUME ORS dijo...

Molt bé. Aques Jodi Font no sé qui és, potser et confons. De totes maneres ara ja ens coneixem. Abraçades i a veure si coincidim.

Anónimo dijo...

eis !! quina ilu !!! sortir amb tots vosaltres i en una piada d'en Jaume !! Va ser tot un honor que espero poder tornar a repetir molt aviat. La via guay i en Jaume com a company de cordada millor !!! un dia genial en molt bona companyia !!!
Gràcies !!
Jaumet ets un creck dels vídeomuntatges!

Petons i a escalar tot el que poguem !!!

CARLA :-)

JAUME ORS dijo...

el plaer ha sigut nostra CArla !!! La veritat és que feia temps que no compartiem via i això es troba a faltar !!! Espero no tornar a esperar tant per repetir ... un megapetó !!!!

Ninu dijo...

Hola Jaume: El Jordi al que em referia es un dels nois que vareu trobar a peu de via, el del casc gris i samarreta negre amb ulleres de sol. Vaig pensar que hera amic vostre també. Es un antic company meu de Sant Feliu de Llobregat.

A reveure-ns.

Ninu

JAUME ORS dijo...

dons quina casualitat que el varem coneixer el mateix día ... molt maco tots dos !!! Això és el més maco de la muntanya ... coneixer persones com aquestes. Una abraçada.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)