domingo, 3 de enero de 2021

LES COMES DE RUBIÓ (PALLARS SOBIRÀ) AMB RAQUETES DE NEU


 Aquesta sortida és de dos dies, fent nit al Refugi de Comes de Rubió, espectacular refugi en un entorn meravellós on el Pi Negre i els prats son el que predominan.

La Sortida és organitzada amb un guia, en Jordi, que ens farà una interpretació del cel i les seves estrelles més important així com les constal.lacions, i aprofitarem que tindrem una de les pluja de estreslles, de les més importants d´aquest anys ... las Cuadràntidas !!!!!! Farem nit al refugi de Comes de Rubió i a l´endemà farem una ruta de tornada al cotxe, on coneixerem l´entorn, la seva vegetació, interpretarem les pitjades de la fauna que a la neu ... i el que es presenti durant tota la jornada.



(VIDEO RESUM)

SITUACIÓ: PALLARS SOBIRÀ. PORT DEL CANTÓ

ITINERARI: Deixem els cotxes al parking situat al Port del Canto i una vegades ens equipem amb  tot el material (raquetes, sacs de dormir ....) fem l´itinierari marcat que ens durà fins el Refugi de Comes de Rubió. Sortim quan ja comença a caure el día , i el proposit es fer el trajecte de nit per poder gaudir del cel increible que tindrem . Interpretarem el que veurem, les estrelles més important i les constelacions, la de Orion serà la protagonista. I per regal ... disfrutem d´una pluja d´estels ... jo acabo contant 4 ... d´aquelles que et quedes bocabadat ... temps suficient per demanar un desitj, dos, tres ... !!!!!

Cap a les 20.00 arribem al refugi on es espera el sopar ja preparat. Deixem trastos a la part de dal i ens dirigim al menjador tot el grup per gaudir del caliu d´aquest refigui.

CAL DESTACAR TEMPERATURES .... -11 GRAUS SOTA CERTO!!!

... però com venim preparats, ho portem molt bé. Després de sopar, fem una mica de xerrameca, com no , tema Còvid agafa protaqgonisme ...

A l´endemà toca despertador a les 8 del matí per fer l´esmorzar, agafar trastos i fer l´itinerari de tornada cap al cotxe. Durant el trajecte, en Jordi ens ensenya la petjades de tota la fauna de la zona i interpretar-les i  també gaudim de la flora i com no ... del Pi Negre que és present en aquesta zona. Les vistes cap a Andorra i cap al Cadí son un regal i el día ... és un joc constant de canvis, sol, boira, núvols .... i així fins arribar al cotxe cap a mig matí. Un regal tot plegat on em pogut gaudir de aquest raconet del Pallars Sobirà.



























No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)