lunes, 5 de enero de 2009

MONTSERRAT (LA PASTERETA, VIA CLOROFILA, 130 mts, V)

Avui dilluns 5 de Gener decidim avans d´anar a donar la carta als Reis d´Orient, deixar-nos caure per Montserrat Sud a fer una mica de via llarga. Com anar a Gorros a data d´avui és imposible pel tema dels allaus de ... pedres, decidim anar a Montserrat Sud, i més concretament a la zona del Clot de la Mònica.Quedem a les 9 del matí al Bruc, i com el Bar de l´Anna és tancat ens hem citat al Bar del Casal, i tinc el plaer de coneixer al Jordi tot un crack (Gràcies per la teva simpatia)












(VIDEO INTRODUCCIÓ)







Per la ocasió som: Sergi, Esther, Ferranet, la Sandra, l'Adrien, el seu colega Nacho?, la Marta, un amic de la Marta, en Marçal i en Jaume.El Bar del Casal dirigit pel Jordi (un autentic crak, de veritat ... una abraçada ben forta!!!) ens ajuda a digerir l´esmorzar i ... el fred que pela, dons avui és un autentic día d´hivern. Fred i vent !!!Entre riures i esmorzar decidim que farem però el primer dubte asoleix ràpid. Es pot escalar al Clot de la Mònica per la nova reglamentació pels anidament d´aus ? Cap problema ... una trucada al nostre estimat Pere Tutu i en un plis plash des de la seva oficina ens diu que endavant.



Aproximació a la Pastereta




Preparant material



L1: Aquesta és la tirada més fineta de tota la via d´uns 30 metres de llargada. Té uns 12 espits. Comença pel diedre i tens la posibilitat de pujar per la esquerra però amb meny seguros. Sempre anirem amb tendendencia a la esquerre de la fisura. La primera reunió és força comoda amb 4 xapes més anella.








Marçal al primer llarg









VIDEO: (La Marta arrivant a la primera reunió)



L2. D´uns 40 a 50 metres és més xuleta i només té un pas de V just avans d´arrivar a la reunió. Completament comoda la reunió. Aquest llarg és sempre recta cap a dalt, força atractiu.




L3: D´uns 30 a 40 metres surt tot recta amuntj, després amb tendencia primer a la dreta i tot seguit quan marxem de la vista dels companys cap a dalt perdent grau de dificultat i acabant en un III. Hi ha uns 6 spits però adalt es pot asegurar alguna savina. La reunió es comoda però si no voleu continuar adalt dons no val la pena i una vegada adalt s´ha de vaixar caminant, just per sota la reunió hi ha instal.lació per fer ràpel. Aquest llarg no val gaire la pena.



Segona reunió



La Marta obrint el 3 llarg.





VIDEO: (La Marta fent l´últim ràpel)


Per baixar amb 3 ràpels. El primer just per sota de la última reunió, el segon desde la mateixa reunió del segón llarg i el tercer nosaltres varem aprofitar la de la Vilvambar dons baixava un pel més recta.







Resum de la jornada: Tot seguit acabant d´esmorzar ens dirigim direcció Vinya Nova per anar a parar al parking més aprop de la nostra zona.
Quin fred !!! ... Devant nostre tenim la paret de la "Pastereta".

La Marta en accióFarem 3 cordadas: Marta, Marçal i Jaume la via "Funció Clorofila" (130 metres, V). Per cert una abraçada a la Ana Fernandez que es recupera d´una petita lesió. En Jaume ha fer un llarg pensant amb ella (una abraçada). L´Adrien, la Sandra i en Nacho la via "Aresta Est" (115 metres, V-) i en Sergi, en Ferran i l'Esther decideixen anar a buscar sol i es quedan al Serrat del Muntaner a fer o "Pizarro" o "Alberto Gonzalez", unes plaquetes ben xules per practicar a posar cacharros i ... esclar a pendre el solete, jé, jé.
"En Sergi, l'Esther i en Ferranet a la placa"
Resum: Marta, Marçal i Jaume a l'ombra, congelats de fred, amb els dits sota cero, i un ventet de mil dimonis. L´Adrien, la Sandra i en Nacho de tranquis al solet per l'Aresta i en Sergi, en Ferran i l'Esther de passeig posan cacharritos al sol.





La Sandra escollint els ous d´en Jordi

... però això sí, "que nos quiten lo bailao" i després d´un fantàstic dia d´escalada tornem al Bruc al Bar d´en Jordi en dues tongades, dons la cordada d´en Sergi com han anat sobrats de temps han sigut els primer en arribar al bar i marxar per a continuació fer-ho la resta del grup.Més riures, un bon dinar-brenar amb ... entrepans al gust del cosumidor, personalitzats fins i tot a l´hora d´escollir els "ous" per fer la truita de l'entrepà de la Sandra i marxem cap a casa dons ... ens esperant els "REIS".









Que us portin forces coses el Reis !!!














No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)