miércoles, 28 de julio de 2004

VF CANAL DEL GRAU




" ... devant nostre ens trobem amb un pont super estétic, no gaire llarg però lo suficient per disfrutar-lo".







DESCRIPCIÓ: Fantàstica via ferrata, que encare que no tingui cap mena de dificultat, aconsegueix un bon record de qualsevol per la seva situació geografica i un element super estetic com el pont.



SITUACIÓ: Canillo (Andorra)

ACCÉS: Arrivem d´Andorra direcció Canillo i una vegada hem arrivat aquesta població prenem a mà esquerra la carretera que va direcció Ordino. Pujant al cartell de kilometratge 5 trobem un parkin a mà dreta molt curiós, amb un indicador de "parkin ferrata".



















(VIDEO INTRODUCCIÓ)


APROXIMACIÓ: (De 10 a 25 minuts segons la opció). La opció que nosaltres hem pres és la de enllaçar amb la veina ferrata "dels Racons", molt aconsellable de fer-les dues enllaçades per aprofitar la jornada. Si no sempre tindrem la opcció d´anar a fer-la directament. Si és així, del parkin on tenim el cotxe, tirarem enrere fins trobar el cartell indicador. Pujarem uns 20 minuts fins trobar-nos amb el pont.






ITINERARI: (1 hora). Arrivem a l´inici de la viaper una canal ja aseguran-nos amb el cable, sense cap mena de dificultat, ho creuem i ja aviat ens trobem amb el pont.











Per accedir haurem de baixar uns esglaons per arrivar fins a ell. Només té uns 15 metres però lo suficient per disfrutar-ho. Una vegada arrivem a la paret del devant comencem a progresar gràcies a cadenes i esglaons fins arrivar adalt d´una agulla. Continuem i flanquejant a mà dreta, per l´interior d´una canal per anar a buscar a sota nostre un pont tibetà força curtet. Una vegada creuat anem a buscar el final de la via tornant a pujar gràcies a les cadenes.





RETORN: (20 minuts). Tornarem seguin el camí amb marques de color groc o sino també tenim la opcció de baixar utilitzan un sistema de 7 ràpels que hi ha al camí del Canl del Grau.





VIA FERRATA CANAL DEL GRAU
SITUACIÓ: Canillo (Andorra)
DIFICULTAT: Mitja / DESNIVELL: 90 metres.
HORARI TOTAL: 2 hores.
MATERIAL: Kit ferrata + corda si es vol retorn amb ràpels.
EQUIPAMENT: Cadenes, esglaons i ponts.
A DESTACAR: Pont molt maco
A VISITAR: Andorra.
OBSERVACIONS: Evitar fer-la al hivern.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)