domingo, 20 de marzo de 2011

MURA ... S. LLORENÇ DEL MUNT



... com continuem lesionat i encara que les ganes d´escalar i son present, decidim aquest cap de setmana fer una mica de "pixapins, camacos ..." per aquest indret tan maco com Sant Llorenç del Munt ... potser sóc una mica masoca dons no poder escalar i tindra tant aprop les vies ... ummmm ... escalo, no escalo, escalo ???



(VIDEO RESUM)

Creuem al parc de sud a nord ... entrem per Matadepera i sortim per Mura disfrutant de tot moment del paisatge i l´aigua que surt per tot arreu després d´uns dies de plujes intenses.Una vegada arrivem a la població de Mura fem la visita obligada, deixem la fragoneta on podem i amb la companyia de les nostres gosses ens dispossem a fer la visita.




(vistes de la població de Mura)








Aquest poble medieval sorpren de debó ... els seus carrerons, les cases, l´aigua i la llunyania de la civilitació conviden a pasejar sense cap mena de presa i si cal a tornar a pasar per un carrer que hem trapitjat ... no sap greu. Nosaltres deixem de banda els restaurants que conviden a entrar i fem un petit tiveri just davant de la esglesia, en un petit prat enlairat a l´altre banda del riu ... un privilegi !!!



Un poble ... que val la pena fer una visita dons segur que no us decebrà.



SANT LORENÇ DEL MUNT (MURA)









Mura es troba situada al límit oriental de la comarca del Bages, a frec de la del Vallès Occidental, que es donen la mà en el conglomerat muntanyós de Sant Llorenç del Munt, amb els cims de la Mola i el Montcau.

L'extensió del municipi és de 53,39 km2. Per la seva configuració natural, Mura és un municipi allargassat que va des dels límits de Matadepera, al vessant del Munt, fins al llunyà apèndix de Santa Creu de Palou i l'antiga quadra de Matadars, als límits occidentals. Tot regat per innombrables rieres i torrents, reblert de carenes i cimals, amb feixes de conreu i vinyes, avui gairebé ermes.

Mura és un poble pintoresc que conserva tot el seu encant medieval. Carrers, places i cases de pedra assoleixen una harmonia d'aspecte medieval que el visitant copsarà tot passejant pel poble. Així descobrirà l'església romànica de Sant Martí, el passeig de Camil Antonietti, el Mirador, el carrer Nou o el carrer de la Muntanya.

8 comentarios:

Roque dijo...

St. Llorenç te un encant especial.

Per cert, el plaer seria meu sortint amb algú de per aquí, segur que coneixes més d'un raconet amagat.

Salut i una abraçada.

Richards J.Arias dijo...

bonito pueblo. te recomiendo tambien el puig de la balma de mura y les tines de rocafort. por cierto el sabado voi a la ferrata de centelles...mi tercera ferrata si te apuntas..alli nos vemos!! saludos

JAUME ORS dijo...

... Roque, podriem començar quedant la setmana que bé a la tarda per fer una cerveseta i així ens coneixem ... que dius ??

JAUME ORS dijo...

Richard ... no t´ho creuràs però ara mateix marxo a fer-la amb uns companys de la feina que mai han fet rés d´això. Que vagi molt bé dissabte i aveure si coincidim. Queda pendent la ruta que hem dius. Una abraçada.

Roque dijo...

Em sembla perfecte però entre setmana ho tinc complicat, arribo tard.
Que et sembla dissabte o diumenge al vespre?

JAUME ORS dijo...

... ok, si vols aquest Diumenge no gaire tard ???

Roque dijo...

Diumenge em sembla be, diguem l'hora i el lloc i allà hi seré.

JAUME ORS dijo...

A les 20. 30 davant de Can Garriga ??? t`he escrit un e-mail al teu correu amb el meu telèfon per qualsevol cosa ... ens veiem aquest vespre.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)