martes, 18 de abril de 2023

EMBASSAMENT DE SAU ... LA SEQUERA EXTREMA !!!


... el 2023 està sent, posiblement l´any més dur climatològicament parlant per la mancança de plujes , i a sobre venim del 2022 que ha estat de records per ser uns dels anys més sec i temperatures més altas desde que esten dades. I així ho reflexen els embassaments i el cas de l´embassament de Sau és sens dubte la pitjors de les imatges que tots nosaltres recordarem en molt anys. Aquest anys arribat a estar per sota del 10 per cent de la seva capacitat, culpa en part del traspasament de part de la seva aigua al seu veí ... embasssament de Susqueda. 


(VIDEO RESUM)


L'embassament de Sau està només a un 6,52%. Una xifra que frega el mínim històric –5,77%- que es va produir en una de les pitjors sequeres del segle passat, l'abril de 1990. Tot plegat després de diverses setmanes de transvasar aigua des d'aquest pantà cap a Susqueda, amb l'objectiu de preservar el màxim de recurs hídric amb bona qualitat.

Una de les actuacions d'aquesta operació era l'arribada de diverses barques per retirar peixos. Tot i que no es va fixar cap objectiu, els responsables de l'ACA i Acció Climàtica van assenyalar un potencial total entre 45 i 60 tones. Tanmateix, només se'n van retirar 2,5 fins al 31 de març, quan es va enviar els pescadors cap a casa coincidint amb Setmana Santa. Deu dies després no han tornat a la feina i és possible que a finals d'aquesta setmana s'anunciï l'aturada definitiva de l'operació.

(INFORMACIÓ TRETA DE NACIÓ CATALUNYA)


Surto de la feina i em dirigeixo desde la Garriga fent off/road per arribar a Sau a mitja tarda i ... un seguit de paissatge preciosos fins arribar a Sau on ... l´aspecte és  ... 


(terres vermelles a l´alçada de Aiguafreda)


(... via ferrea a l´alçada de Centelles)











(aspecte de l´embasssament de Sau)







 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)