lunes, 9 de agosto de 2021

SANTUARI MARE DE DEU DE CABRERA, L´ESQUIROL (OSONA)


... escapadeta de germanets cap a la Garrotxa, però avans, descobrint per casualitat aquest indret on , les vistes desde la ermita de la Mare de Deu de Cabrera és un auténtic mirador 360 graus dels nostre territori.  Descobrir perque, no era la nostra intenció. Aquest era sortir de Cardedeu per anar a Olot pero aquest itienrari ens ha dut ... més de un día ... és el que té està obert a la improvització.

De Roda de Ter agafem la carretera direcció Rupit i ... avans d´arribar a Cantonigrós fem una aturada per gaudir del bestiar de la zona i ... per casualitats és la pista que dur cap a la Mare de Deu de Cabrera ... ens arribem germaneta? Dit i fet !!!!!(MAPA DE LA RUTA)

(MAPA RUTA) 

FITXA TÉCNICA
SITUACIÓ: L´ESQUIROL (OSONA)
ACCÉS: DE LA CARRETERA DE RODA DE TER A RUPIT, AGAFAR DESVIAMENT A MÀ ESQUERRA. UNA PISTA FINS A PEU DE LES ESCALES DEL SANTURARI.
ACTIVITAT: SENDERISME
QUE VEURE: SANTUARI MARE DE DEU DE CABRERA. MIRADOR 360 GRAUS
ON DORMIR: EN FURGO ZONA HABILITADA A CANTONIGRÓS.
(MAPA DE ALDEAGLOBAR.NET)

... seguim aquesta petita carretera esfaltada que ens durà primer fins el nucli de Sant Julià, on trobem la ermita romànica del segle XI ... quins raconets !!!! Tot seguit ... direcció nord ... ens endinsem en un dens bosc fins arribar el que ... serà una pista potser apta per 4X4 ... però nosaltres amb la nostra furgo continuem endavant amb prudència ... fins arribar després de 8 kg a la base del turó on ... adalt després de pujar unes escales equipades amb passamà ... arribem al Santurari de Santa Maria de CAbrera.

Disfrutem de les vistes i ... tornem a buscar la carretera on ens durà al proper destí ... CANTONIGRÓS. 
(SANT JULIÀ D CABRERA. ERMITA I CEMENTIRI)

(ESCALES ACCÉS A SANTA MARIA DE CABRERA)(ESCALES ACCÉS AL SANTURAIR DE SANTA MARIA DE CABRERA)


SANTA MARIA DE CABRERA


(MAPA DE LA ZONA)

 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)