lunes, 30 de noviembre de 2015

PLA DE BUSA (SOLSONES)

 
 
Sortir a escalar és una manera fantàstica per coneixer el nostre territori, racons que mai t´acostaríes potser, perque queda lluny, per que els accesos son dífícils però que tot això pasa a segón terme quan surts a escalar.
 
I així ha sigut amb el pla de Busa, situat al Solsonès i amb la excusa de fer la via "Maneras de Vivir" tenim la sort de descubrir aquest racó.
 
Quan arribem ens sorpren tota la cinglera, que fa la funció de muralla natural que jà en èpoques passades varen aprofitar  per aillar-se a les guerres, fns i tot una mena de presó natural trobarem però per sobre de tot pau, molta pau, voltors, molts voltors i unes vistes increíbles cap a Montserrat, que el día d´avui sobresurt per sobre d´un mar de nùvols ... tot un regal per els nostres ulls.
 
De fét, em recorda una miqueta al Pla de la Calma, situat al Montseny ... qui diría que allà adalt podem trobar un pla encalmat ??? Dons això és el Pla de Busa al Solsonès.
 
Per accedir hem d´anar fins a Solsona i d´aqui agafar la carretera dirección Berga, i als pocs kilòmetres em d´agafar un trencat a mà Esquerra dirección Besora. Aquí trobarem una pista esfaltada fins adalt del pla de Busa ... tot un privilegi.
 
  
 
 
PLA DE BUSA
SOLSONÈS
 
 
 
 
La serra de Busa és una de les serres del Prepirineu situada al sud de la serra dels Bastets, a la comarca del Solsonès. Sembla inaccessible degut a les seves agrestes parets de formes montserratines. El punt més elevat és el Serrat de les Graelles amb el cim del Cogul (1.526 m).
La serra de Busa forma un ampli altiplà, anomenat el pla de Busa, tallat per tots costats per altes cingleres, s'estén des de la Valldora a llevant fins a la del Cardener a ponent. Aquest pla és una illa natural sobre dels penyals de la serra de Busa on destaca la presència de la casa Rial, única masia encara habitada de forma permanent (a mitjans del segle XVIII la parròquia tenia 63 habitants) i l'església parroquial de Sant Cristòfol (amb llinda del 1758).
La sortida d'avui és llarga i amb un desnivell important, durant el recorregut no trobarem fonts per tant, cal anar amb una bona previsió de líquids.
Per arribar a l'ecomuseu que serà el nostres punt de sortida, agafarem la C-26 que va de Solsona a Berga i a uns 16 km de Solsona, agafarem un desviament a l'esquerra. Quant arribem a l'ecomuseu, trobarem un aparcament habilitat
 
http://www.dexcursio.net/Busa/Serra_de_Busa.html (INFORMACIÓ D´AQUESTA WEB)

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)