sábado, 19 de julio de 2008

VF LA MONTÉE AU CIEL





" ... i quins collons que tenen aquest francesos que ens fan entrar per la finestreta del "Fort Victor-Emmanuel. Imaginació no els hi falta".

DESCRIPCIÓ: Aquesta via ferrata, que de fet és una gran via ferrata que consta de ... 7 vies ferrates està ubicada en un llóc fantàstic. A la savoia francesa i encastada dins el transcurs d´un riu i com a protagonista principal de la película les fortificacions de "Vcitor-Emmanuel" i "Marie-Thérèse". Imagineu-vos la imaginació d´aquests francesos, que els puñeteros fins hi tot ens faràn entrar dins una de les fortificacions com a part de la ferrat. Fantàstics!!

Per aquesta ocasió estreno companys de ferrata. En Xavi i la Eli (al moment de fer-la embarasada de 5 mesos ... sense comentaris).


SITUACIÓ: Aussois (Savoie Francesa).



ACCÉS: Després de la població de Chabéry remontar per la vall de la Maurienne. Després de Modane, continuar per la RN 6 i després de 5 kilòmetres arrivar al parkin de la Marie-Thérése a la esquerra.







(VIDEO INTRODUCCIÓ)



Hem aprofitat que me he escapat una semaneta de vacances per primer llóc anar a Chamonix (Montblanc, campionat del món de escalada de dificultat ... ) i a continuació a fer aquestes ferrates. Som al mes de Juliol.







Sortim del parkin on hem deixat el cotxe i tot seguit creuem el parc d´aventures fins vaixar i arrivar a peus del "Pont del Diable". Una obra de art, el creuem i tot seguit ens trombe a mà dreta una porta. Sí, sí, heu sentit bé, una porta per accedir a la ferrata amb al seu plafó informatiu. (aquests francesos s´ho montan molt bé).







Tot seguit creuem per sota del pont i ja ens inciem a la via. Molt ben equipada, com totes, anem fent un flanqueig a mà dreta sense gaire dificultat però amb bones vistes a mà esquerre de les gorges i devant de la "via ferrate dels angelots", que sens dubte està plé d´angelots ( tot son nens). Arrivem al primer mur vertical d´uns 25 metres, força aérea i técnica que ens conduiran a uns resalts amb una mica de vegetació.








Continuem un segon tram també molt vertical i técnic amb una zona una mica desplomada durant ben bé uns 50 metres. Arrivem a un pas molt maco, que es tracta d´una part de la paret que està suspesa com si volgues caure avall al riu.






(VIDEO. MIREU LA TIROLINA. FLIPAREU !!!)





(VIDEO. ALÇADA CONSIDERABLE AL RIU)








M´arrepenjo amb ella i ... foto. Un altre mur devant nostre de 20 mts i anem suman metres de desnivell i ... la imatge és espectacular !!!




Tenim a sobre nostre una "super tirolina" que creua tot el gorg d´un cantó a l´altre amb una caiguda posiblemnte de més de 100 mts. Veure pasar la gent cridant és un espectacle (queda registrat en video). Som-hi !! Ara toca seguir flanquejant a mà esquerra durant 40 metres uns quants resalts força fàcils fins arrivar al tram final, un mur de 20 metres que ens portarà a la sorpresa d´aquesta via.







Que guai !! La via finalitzarà dintre del Fort de Victor-Emmanuel, dons ens faran entrar per una de les seves finestres i d´aquesta manera accedirem dintre del fort, que per cert és bastant espectacular. I vinga més fotos !!!
Realment el final d´aquesta via ferrata la fà diferent a totes les fetes fins ara. Una altre vegade felicitats als equipadors francesos !!
Tot seguit i com anem bé de temps enllaçarem a la ferrata de les Trois Mages.
Som-hi !!






FERRATA LA MONTÉE AU CIEL
SITUACIÓ: Aussois (Savoie, França)
DIFICULTAT: Difícil DESNIVELL: 120 mts.
HORARI TOTAL: 2 hores.
MATERIAL: Kit ferrata.
EQUIPAMENT: Esglaons i "pasamans"
A DESTACAR: Vistes de la tirolina i la entrada al Fort.
A VISITAR: Parc d´aventures i el fort
OBSERVACIONS:



1 comentario:

Pilar dijo...

Hola soy Pilar, mi comentario es para Jaume. Soy la madre de Cristina Gomez (el blog de Pitu) veo que el día 12 le escribiste un comentario en su blog, dirigiendote a ella en presente, supongo que no sabes que Cristina falleció, esclanado en Montserrat, el pasado 20 de Julio. Si miras entradas más recientes en el blog lo veras. Gracias igualmente por escribir. Pilar

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)