sábado, 19 de julio de 2008

VF LA TRAVERESÉE DES ANGES
"Uf, quin mal rotllo quan veiem la gentada que hi ha enganxada a la paret. Sembla un colegi sencer. Que hi farem !!!"


DESCRIPCIÓ: Aquesta via ferrata, que de fet és una gran via ferrata que consta de ... 7 vies ferrates està ubicada en un lloc fantàstic. A la savoia francesa i encastada dins el trancurs d´un riu i com a protagonista principal de la película les fortificacions de "Victor-Emmanuel" i "Marie-Thérèse". Imagineu-vos la imaginació d´aquests francesos, que els puñeteros fins hi tot ens faràn entrar dins una de les fortificacions com a part de la ferrata. Fantàstics !!Per aquesta ocasió estreno companys de ferrata. En Xavi i la Eli (al moment de fer-la embarasada de 5 mesos, sense comentaris)
SITUACIÓ: Aussois (Savoie Francesa).


ACCÉS: Després de la població de Chabéry remontar per la vall de la Maurienne. Després de Modane, continuar per la RN 6 i després de 5 kilòmetres arrivar al parkin de la Marie-Thérése a la esquerra.

(VIDEO INTRODUCCIÓ)


Hem aprofritat que me he escapat una semaneta de vacences per primer llóc anar a Chamonix (Montblanc, campionat del món d´escalada ...) i a continuació a fer aquestes ferrates. Som al mes de Juliol.
APROXIMACIÓ: (5 minuts). Sortim del parkin on hem deixat el cotxe, i primera sorpresa la quantitat de gent que arriva a haver-hi, gent cap a qui, tots amb arnesos ... ay, ay, on ens hem fotut !!! Això no pinta gaire be sobre tot per la gent, no per l´indret que és fantàstic, però això si, un quan està acostumat anar a la muntanya a fer una ferrata i estar pràcticament sol i de cop i volta es troba aquesta masificació ...
Que hi farem, ens dirigim cap a l´inici de la ferrata tot creuant un park de tirolinas i ponts, gent penjada per tot arreu fins arrivar al nostre destí.


(VIDEO ENTRADA A LA FERRATA)

(VIDEO TIROLINA ESPECTACULAR)


ITINERARI: (1 hora 30 minutas). Primera sorpresa agradable, ens hi trobem devant un rètol informatiu de les ferratas molt xulo i devan nostres un "porta" , sí, sí, una porta que dona accés a la ferrata. Preparats ???

Comença la ferrata tot fent una baixada força considerable que sembla que ens llençí cap al principici, dons devant tenim un barranc considerable i al fons el riu esplèndit.
És comença amb un flanqueig bastant llarg amb paso més bé sencillets, ben equipat i amb molt bones vistes del Fort Victor Emmanuel i amb el riu sota nostre però ... devant mateix tenim un grup de ... sembla que 10 o 15 nens amb un monitor. Vaja !!! Això sí, deunidó els nens quins coll..ns que tenen, i el monitor també.

Anem darrera d´ells una bona estona fins que ens deixan pasar en una escapatoria. Continuem endavant sempre flanquejant fins arrivar a una zona una mica més técnica. La Eli va tot forta amb la seva panxa i anem guanyany metres.
Arrivem a un gir a mà dreta i aquí és on la ferrata té la part més xunga. Comença a pujar una micona amb uns paset més difícils i ara sembla que puguem tocar al devant al Fort. Anem pujant i jà hem arrivat al final de la ferrata.

Com a premi, devant mateix tenim l´imponent pont que ens dirigirà a la propera ferrata.


Bé, no ha estat malament, sencilleta però per les vistes val molt la pena, això si, no val la pena vindra fins aquí només per fer aquesta, dons ara continuarem i enganxarem amb les altres fins que ens cansem, o la Eli digui prou.
Som-hi !!!
RETORN: (10 minuts). Val la pena aprofitar la jornada i enllaçar amb altres vies ferrates, com la "Monteé au Ciel" que està a tocar d´aquesta. En cas de decidir acabar, agafar a mà dreta el camí que ens portar al parking.FERRATA TRAVERSÉE DES ANGES
SITUACIÓ: Aussois (Savoie)
DIFICULTAT: Poc difícil DESNIVELL: 40 metres (360 recorregut)
HORARI TOTAL: 1.hora 30 minuts.
MATERIAL: kit de ferrata.
EQUIPAMENT: Esglaons, "passamans" i cables.
A DESTACAR: Alçada sobre el riu.
AVISITAR: Els Forts
OBSERVACIONS: Parc d´aventures (força gent al park)No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)