lunes, 2 de enero de 2023

SETENIL DE LAS BODEGAS (CADIZ)



... i ja feia temps que tenia localitzat aquest raconet i que ho tenía supermarcat com a llóc per visitara SETENIL DE LA BODEGAS, totes les fotos que he vist per les reds socials em tenien fascinat i volia anar si o si , tingues que fer volta, més kilòmetres ... volia visitar-ho i així ho varem fer.
Tot i que l´objectiu d´aquestes vacacnes de Nadal era coneixer la provincia de Malaga, Setenil pertany a la provinica de CAdis però cap problema ... nem cap a Càdis !!!!


(VIDEO RESUM VACANCES MALAGA)

Dins del anomenats "pobles blancs gaditanos" té la curiositat que és un poble que estan suterrades. enclavades a la roca mare , per on pasar un riu, el riu Guadalpurcón,  forman una mena de barranc, i a dues bandes, les seves cases que estan construides, algunes d´elles aprofitant la roca com a part de les seves parets, sostres, hi ha cases coves, que varem tindra la sort de poder visitar una de elles, amb propina inclosa, una manera de treure´s uns dinerets. Miradors, esglésies, carrers, places ... i com no una bona opcció gastronòmica i botigues per gastar una miqueta.

Una altre curiositat és ... en comtes de dir cara nord o cara sud al seus carrers els anomen "Calle Cuervas de Sol" i "Calle Cuevas de Sombra" ... ja ho pilleu no? Dons ja saps ... si es estiu toca pasar més estona a les de Sombra i si es hivern cap a les de Sol !!!!!

Nosaltres varem arribar ja bastant tard i varem fer nit amb la furgo per l´endemà poder gaüdir d´aquest poble ... realment a sigut ben acertada la visita !!!!!

OLE SETENIL !!!!



















 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)