viernes, 25 de junio de 2021

SANT JOAN DE L´ERM (NOU I VELL) ... VOLTA CIRCULAR
Volta circular per coneixer aquest indret tan maco del Pirineu Català ... aprofitant la meva estada de la revetalla de Sant Joan a Arfa.

Sortint d´Arfa ... deseguida agafafo carretera direcció a Sant Joan de l´Erm ... i aprofito per fer parada a CASTELLBÓ per dur-me una ideia del que son aquests poble del alt Pirineu. Volteta i torno agafar cotxe per enfirlar-me fins el final d´aquesta carretera fins arribar al Refugi de la Basseta ... una extensió verda, com a catifa, on podré fer nit al mateix parking, ben habilitat amb zona de pícnic i zona per pernoctar.

La volta circular d´uns 10 kg em servirà per endur-me una visió d´aquesta zona que desconeixita. La intenció d´aquesta volta és arribar fins l´antic Sant Joan de L´Erm , restes de la antigüa ermita i Santuari, on avui només queden les restes del que había sigut ... segons les fotos que trobem en uns plafons a tocar de les runes ... un important nucli !!!!


(VIDEO RESUM)


Dons sortint del refugi de la Basseta, deseguida ens endinsem al bosc de avets, amb evident baixada fins arribar un punt que creuem el rierol per ... seguir ara de pujada fins arribar a Sant JOan de l´Erm Vell ... també un bon mirador a tot l´entor. Allà disfruto i ... em deixo anar mirant les fotos del que habia sigut ... i  m´imagino aquest indret plé de vida i de gent ... 

Faig un petit tast i ... segueixo ara una pista força ample que em durà, trepitjant el que son pistes de fons ... arribar al refugi d´on he sortit.  Una vegada al refugi ... veig que hi ha una ruta per una pasarel.la de fusta d´un kilòmetre fins a un mirador i ... decideixo fer-la i la veritat que val molt la pensa tot i ser curteta. Després ... reseguint la carretera enrera em trobarè el que és ara el NOU Sant JOan de l´erm ... i d´aquí ... ruta finalitzada !!!!!(... VISITA RÀPIDA A CASTELLBÓ)(... PELS BOSCOS DE SANT JOAN DE L´ERMR)


(RESTES DE SANT JOAN DE L´ERM VELL)
(VISTES DESDE SANT JOAN DE L´ERM VELOL)


(REFUGI DE LA BASSETA )


(PASAREL.LA DE FUSTA FINS A MIRADOR)

(SANT JOAN DE L´ERM NOU)

 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)