domingo, 10 de julio de 2011

Via ITZI (150 mts, V-) Les Agudes, Montseny

Aquest Diumenge estic il.luisionat d´escalar a les Agudes. tot plegat som 4 cordades que ens repartirem la Itzi, el vol de l´home ocell i la terra incognita. Per allà concidim amb en Josep i la Laura que fan un intensiu i faran totes les vies enllaçades ... amb la calor que apreta té merit !!!
També haig de dir que estic content de poder compartir per primera vegada cordada amb la Eva i la veritat és que ha sigut fantastic, puc dir que hi ha hagut bona química i repetirem ... oi Eva ??

Després d´una aproximacó d´uns 40 minuts arrivem a peu de via, això si, despres de dubtar-hi una mica. La via cal dir que és molt fàcil i com no hi ha que diguesim reunions de dos bolts, en un principi s´han de reforçar amb friend i tascons, acabem fent totes les reunions als llocs més comodes amb friends i tascons, una bona via per practicar-hi !!!!






















Una vegada arrivem adalt la calor apreta de debó. Allà coincidim amb en Sergi i la mOntse que han fet la mateixa via pel davant i també amb en Josep i la Laura que continuan la seva aventura. Com la resta de cordades encara tenen per una estoneta decidim començar a baixar cap al cotxe. Mes tard ens trobem amb en Ramon, l´Alfredo, la Esther i en Nogues que han fet draçera a l´hora de fer el retorn. Una birreta i cap a casa !!!






VIA ITZI (150 mts, V)


Les agudes, Montseny






Aproximació: De Sant Celoni direcció Santa fé, al km 23.8 deixem el cotxe. A la esquerra de la carretera trobem un cami que puja amb força pendent. Creum una petita pista i seguim pujant per la esquerra d´una tartera. Una vegada adalt de la tartera, la creuem de esquerra a dreta. Creuada, a mà dreta i baixant aniriam a la via " el vol de l´home ocell". A la esquerra amunt anem a la Itzi. Arrivem a la dreta on tenim una canal, passem un arbre i fem una grimpada. Adalt hi ha un arbre on comença la via. L1 (35 mts, V-) Pujem per una aresta amb 2 pitons, més endavant trobem un tercer i arrivem al pas de V- on superem un petit desplom amb un espit. La reunió es troba en un petit coll que nosaltres montem amb friends dons no trobem l´espit. L2 (40 mts, IV+) Creuem una aresta per la seva esquerra fins arrivar a un coll. Pujem recta amunt per una placa maca i fàcil . Un petit resalt que guanyem per la dreta fins arrivar a la reunió que també equiparem amb friends i un tasco. (3 espits.) L3 (25 mts, IV+) Sortim per la dreta flanquejant per anar a buscar una placa. Per sota veiem un seguro que no xapem i anem a buscar el de mès adalt. Recta amunt fins la reunió que montarem comodament en una fisura per sota d´un espit que hi ha més adalt. L4 (50 mts, IV-) Grimpem una mica per la esquerra, anem guanyant metres i per la dreta fins arrivar a una mena de xemenia fins arrivar al final de la aresta on montarem reunió en un bloc. Aquest llarg el protegim una miqueta amb algún friend i tascó. Divertit. DESCENS: Acabem de pujar fins el cim de les Agudes, baixem fins el coll i agafem el camí a mà esquerra amb senyals vermelles. Baixant creuem la font del brianço fins arrivar a la carretera. MATERIAL: 6 cintes més friends i tascons. ORIENTACIÓ: Surest (a l´estiu força calor) ROCA: gneis. REUNIONS NOMÉS AMB UN ESPIT








2 comentarios:

Alfredo dijo...

Bueno, un sitio nuevo, las vias no son nada del otro mundo, pero el sitio merece una visita..

cuidate

JAUME ORS dijo...

sera question de hacer la via que hicieron la esther i el nogues. Eso si, el Montseny siempre merece la pena visitarlo !!!! Una abrazada i felicidades por el Cavall Bernat !!!!1

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)