miércoles, 28 de julio de 2004

VF DELS RACONS







"El fet de tindre sota els teus peus la població de Canillo encara intensifica la sensació d´alçada d´aquesta via ferrata"






DESCRIPCIÓ: Bonica via ferrata amb ambient de alta muntanya.

SITUACIÓ: (Canillo, Andorra).


1. Canal del Grau 2. Del Racons 3. Roc del Quer 4. Canal de la Mora

























(VIDEO INTRODUCCIÓ)


ACCÉS: Arrivem d´Andorra direcció Canillo i una vegada hem arrivat aquesta població prenem a mà esquerra la carretera que va direcció Ordino. Pujant al cartell de kilometratge 5 trobem un parkin a mà dreta molt curiós, amb un indicador de "parkin ferrata".















APROXIMACIÓ: (5 minuts). Tornem enrere per la mateixa carretera i en poca estona trobem l´inici de la via ferrata al mateix peu de carretera, curiós inici.
ITINERARI: (1/1 30 minuts). L´inici de la via començá ja directament amb una serie d´esglaons fins arrivar en pocs metre a una gran xarxa anti-allaus.







Realment és una imatge curiosa dons sembla que siguem una aranya a la seva teranyina esperan la presa. tot seugit un tram on ens ajudarem a progresar tiran de adenenes. Arrivem ara a una paret d´uns 10 metres ben equipada amb esglaons flanquegem a mà dreta i ens tornem a trobrar un tram ara d´uns 12 metres vertical.














Sueprat aquest tram més exigent glanqueig a mà esquerra desplomat bén equipat amb esglaons. Continuem guanyant alçada amb un tram equipat amb esglaons i preses artificals per arrivar al final de la via. Boniques vistes a tota la vall de Canillo.







RETORN: Tenim tres opcions. La primera es vaixar directament sortin a mà esquerra seguint unes marques de color groc. La segona també anar a ma esquerra fins trobar unes tirolines. Al final d´aquesta hi ha el sistema de ràpels, 7 en total per baixar i tercera enllaçar amb la VF del Canl del Grau molt recomenable.




VIA FERRATA DELS RACONS
SITUACIÓ: CANILLÓ (ANDORRA)
DIFICULTAT: Alta DESNIVELL: 300 metres.
HORARI TOTAL: 3 HORES.
MATERIAL: Kit ferrata + corda (precaució)
EQUIPAMENT: Esglaons, preses artificials, cadenes.
A DESTACAR: Ambient de alta muntanya.
A VISITAR: Andorra.
OBSERVACIONS: Evitar fer-la a l´hivern

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)