domingo, 21 de agosto de 2011

DENT D´EN ROSELL (Via Duis, 150 mts, V+ (V obligat))






(lanochedelloro.com)





Aquest Diumenge, encara que les previsions del temps és una onada de calor, les ganes d´enfilar-se poden amb nosaltres. Patirem la calor de valent ????
Dons si, no hi ha dubte que la notra predominant va ser la calor, tot i la alçada i estant a tocar de Nuria la varem patir.
Quedem a Mataró a les 7 del matí i arribem a Queralb després d´esmorzar. Ens enfilem pel camí que porta a Nuria i a l´alçada de la Dent d´en Rosell ens desviem pel camí a esquerra que ens durà després d´una pujada lletxa per una tartera a peu de via. Potser cap a 50 minuts d´aproximació i la calor apreta de debó.



Una vegada a peu de vies ens repartim els grups. A la Duis coincidim dues cordades, en Munta i jo i per una altre banda l´Alfredo i en Ramón. Aquesta via recorda al Montseny, un gneis brut que no dona gaire confiança fa que els peus els facis vallar de valent fins trobar el punt de confiança. Un primer llarg sense equipar maco amb dues opcions de IV o V+. Nosaltres ... el V+ !!!






Aquí en Ramón decideix retirar-se per una lesió al peu que no el deixa trobar-si agust. Ràpel i al terra ... una retirada a temps sempre és el millor







El segón llarg, una gran placa que potser és el llarg més maco de tota la via, per continuar amb la resta, dos llargs que no tenen rés d´especial.
















Arrivem adalt del cim, disfrutem de les vistes i agafem direcció el coll de la dreta per després anar a buscar la tartera per on hem pujat, una baixada un pel lletja.



Arrivem a Queralbs i allà esperem a la resta de cordades, pasejada pel poble, una mica de boulder i disfrutar de l´entorn.



















VIA DUIS (150 MTS, V+( V obligat)



APROXIMACIÓ: Desde el poble de Queralbs agafem la carretera direcció Fontalba on deixarem el cotxe a l´aparcament de la esquerra. Agafem el camí de Nuria, creuem la capilla, passem una font i als pocs metres veiem a ma esquerra les parets. Prenem un camí a esquerra que pujant per una tartera ens durà a peu de vies. ITIENRARI: L1 (35 mts, IV o V+ segons la variant) Nosaltres prenem la variant de la esquerra que caldrà protegir amb fisures i friends fins el n.3. L2 (45 mts, V+) Sortim amb tendencia a la dreta per xapar i tot seguit a esquerra per continuar recta amunt. Les xapes allunyan una miqueta, trobarem algun clau amb algun passet força finet. L3 (25 mts, V+) Sortim flanquejant a esquerra i tot seguit ens trobem el pas clau del llarg protegit per un parabolt. Cal fer una pas un pel dinamic per ensortir-se.. Després amb tendencia a dreta per atacar la reunió per la seva dreta. L4 (45 mts, IV+) Sortim per la placa per acabar per la seva esquerra on trobem un bolt. Apartir d´aqui el llarg és un pel lleig i no evident amb tendencia a esquerra fins arrivar a una última placa, on al final trobarem la reunió. DESCENS: Per la mateixa via en 3 ràpels o caminant. Aquest opcció hem d´arrivar fins el cim i alla a mà dreta fins arrivar a un coll, sempre seguint les fites. Arrivat al coll, a esquerra per baixar fins la alçada del peu de via, sense arrivar-hi i tot seguit per la tartera per on hem pujat. MATERIAL: Friends fins al 3 i fisurers. ORIENTACIÓ: Est. ROCA: Gneis












No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)