domingo, 18 de diciembre de 2011

EXCURSIÓ A LA TORRASSA DEL MORO (Llinars del Vallés)



Diumenge farem una petita excursió on els gossos seràn els protagonistes. Per la ocasió ens ajuntem la Sandra i en Tito i l´Alberto petit, en Sergi i la Laura i laMerijou i en Jaume i el llóc escollit la "Torrassa del Moro" dins el terme municipal de Llinars del Vallés, a caball de la serralada litoral ... i no més ben dit !!! Aprofitarem que els Diumenges al matí la tenen oberta per poder visitar-la i poder-nos enfilar al seu damunt per disfrutar de les autentiques vistes desde dalt.



(VIDEO RESUM)





Aquesta serà el primer contacte dels gossos de la Sandra i en Tito amb els nostres i ... força bé !!!




Quedem a la ermita de Sant JOsep, i allà deixem el cotxer per anar a buscar la pista principal direcció sud. Allà just passem la cantera on la empressa Breinco te el seu magatzem, ens enfilem a mà esquerra per la pista que trobarem.

En Sergi i la Laura tot i que no tenen gossos son uns enamorats dels animal, de fet els gats son la seva passió. Aquí podeu veure al Sergi amb la Claudia en braços.










Aqui tenim als protagonistes del a sortida, tota la fauna de quatre potes !!!!

En poc més de mitja hora arrivem a peu de la Torrassa del MOro. Aquesta construcció a estat en restauració fins fà poc temps. M´enrecordo de petit que pujavem força sovint i desde el seu interior pujavem com podiem fins al seu sostre per poder disfrutar de les vistes. Ara, amb la reforma, tothom pot pujar sense cap mena de dificultat fins la seva terrasa per gaudir de l´entorn.









(imatges de la torrassa del moro i les vistes al Montseny)









(detallas de l´interior de la torrassa)







Després de gaudir d´aquesta edificació ... foto de grup !!!












TORRASSA DEL MORO

(Llinars del Vallés)

Situat a cavall entre el Vallès Oriental i el Maresme, aquesta antiquíssima torre de guaita permetia controlar tant el territori com les antigues vies de comunicació properes.
L'anomenada Torrassa del Moro és una torre circular amb murs d'uns 2 m de gruix, 4,5 m d'alçada i diàmetre exterior de 9,5 m. Està construïda amb nou fileres de carreus de pedra granítica de 45 a 60 cm.
Es tracta d'una edificació de l'època romana que permetia tant la vigilància de la ramificació de la Via Augusta que passava per la vall del riu Mogent com els territoris i camins del Vallès i del Maresme.
Està situada a uns 413 m d'alçada, al turó de Can Bordoi, dalt de la carena que controla amplis marges d'ambdues comarques.
En èpoques més properes, cap a l'any 1906 el seu propietari va decidir edificar dues plantes més fins a arribar als 13 m d'alçada per tal de convertir-la en un pabelló de cacera amb un mirador sobre tota la vall a la part superior.

2 comentarios:

Alfredo dijo...

He contado 6 perros, 2 de Sandra y Alberto los otros 4?? que ha crecido la manada?'..
Buen paseo..otro dia invitais a Ana que le encantan los perros.jiji

cuidaros

JAUME ORS dijo...

o bien a la Ana o quizas tambien a la Luisa y al JOse ??? Un abrazo campeon !!!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)