martes, 1 de noviembre de 2011

FERRATA CASTELLASO (SESUÉ, OSCA)



La intenció era anar a fer una ferrata als Mallos de Agüero, però com estava una miqueta tocat de la esquena, ens decidim anar a fer aquesta dons la aproximació és curteta i l´itinerari és de 45 minuts ... perfecte !!! Això si, no tinc cap mena de referencia respecta a ella però la aventura és la aventura i com sempre dic, tota ferrata és maca, per una cosa o una altre.


Agafem la carretera direcció Benasque, com no després tocara fer una visita al Barrabés, qui no !!!
Al poble de Castejón de sos fem un petit esmorzar amb les nenes que avui ens acompanyes. Normalment quan fer ferrata no venen amb nosaltres, sobre tot a l´estiu per no quedar-se a la furgoneta pel tema calor, però com jà no fa tanta i la ferrata és curteta venen amb nosaltres.

Després de l´esmorzar agafem i ens dirigim fins a peu d´aproximació i ens 15 minutets estem a peu de via.







Curiós l´indret, com una antiga Cantera on han aprofitat i fet una mena de figuras amb restes de tubs de la Cantera, vaja, una mica d´arts dins la Ferrata. En tot moment ... les VISTES INCREÍBLES a tot el vall i al riu Ésera ... només per les vistes jà val la pena fer aqueta ferrata.











Comencem a pujar per una placa equipada amb esglaons i deixan enrera els petits "ferrosartístics" que aportan el seu granet de ... nosequé.







Després de flanquejar a esquerra per terreny fàcil arrivem a un punt que flanquejem a dreta per un pàs un pel aeri ajudats pel cable de vida.







A continuació comença el tram més maco de tota la via, força vertical amb petits desploms que ens faran treballar una miqueta de braços, però mai exageradament i un equipament força generós.










Les vistes a mida que guanyem alçada guanyant en espectacularitat amb els contrastos del verds dels camps, el ciment de la civilització i l´aigua del riu Ésera, i per la cara nord amb vistes a la zona de Benasque amb el pirineu Aragonés.










Una vegada superem el tram més dificil, tocar anar grimpant per terreny molt fàcil fins arrivar al cim on tornarem a disfrutar del paisatge. En resum, una FERRATA FÀCIL I AMB UN ENTORN PRIVILEGIAT.













FERRATA DE CASTELLASO

(SESUÉ, OSCA)




(INFORMACIÓ Deandar)

ACCÉS: Sesué es una pequeña población que se encuentra unos 11 km. antes de llegar a Benasque viniendo por la A-139 desde Castejón de Sos. Para llegar a la ferrata, no tenemos que entrar al pueblo. No cruzamos el primer puente que nos lleva a Sesué, seguimos de frente hasta el segundo puente, hacia el Camping La Borda de Arnaldet. Después tomamos el desvío arriba a la derecha, indicado con un cartel de madera -ferrata-, camino que pronto se convierte en una sinuosa pista. (No tomar el camino que baja al camping) Podemos aparcar en el margen del camino pasadas unas curvas

ITIENRARI: Esta vía ferrata ha sido para nosotros una muy grata sorpresa. Pensando que quizá sería una vía más bien sosa y sin dificultades, la verdad es que es al contrario. Está tan ingeniosamente equipada y trazada, que aprovecha al máximo el desnivel del Castellaso para ofrecer un recorrido variado y sobretodo aéreo.
El inicio sirve de perfecto calentamiento, en los últimos pasos antes de llegar a la zona vertical, no disponemos de grapas sólo cable de vida, con lo que debemos avanzar escalando, buscando las presas en la roca. Para los que no estamos habituados la experiencia es bastante emocionante.
Mezcla de escalada y vía ferrata este corto itinerario gustará a los ferrateros con ganas de pasos deportivos y expuestos
Cuando llegamos a la parte vertical, ya aparecen las grapas y es que sin ellas sería difícil avanzar, contamos varios repechos desplomados, unos cuatro y cada vez más y más patio. La ferrata sube vertical como si de una clásica directísima se tratara. Los desplomados, todos cortos y muy bien equipados, nos exigirán trabajo de brazos y temple.
Al final llegaremos a una zona herbosa, la ferrata continua a la izquierda con un pequeño repecho sin dificultad que nos dejará en la cima del Castellaso, mirador natural del valle del río Ésera y de los Pirineos.



RETORN: Desde la cima tomamos una senda que desciende hacia el norte. Al llegar a un prado la senda gira paulatinamente al este y vemos en frente una pequeña masía y la Ermita de San Saturnino que se levanta en un balcón natural. El camino serpentea entre la masía y la ermita que quedará por encima nuestro a la izquierda. Tenemos visible en todo momento el coche y la pista de la aproximación, que encontraremos un poco más abajo.











No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)