domingo, 8 de enero de 2012

CRESTA TIO MARÍA (155 MTS, V+) S. LLORENÇ DE MONTGAI





Avui marxem cap a Lleida una petita represtanció del GEAMM, en petit comité a S. Llorenç de MOntgai. Farem alguna via facileta per que en Cesc es comenci acostumar a totes les maniobres de via llarga.








Primer de tot farem una cresta molt asequible, la cresta del Tio Maria, una cresta molt equípada i amb bona orientació pels dies de fred, sempre que el sol ens vulgui acompanyar, i avui costarà una miqueta.




Quedem d´hora amb en Jordi, en NOgues i en Cesc que han fet nit al parkin i jo i la Esther pujem el mateix día. Anem a esmorzar al poble per donar temps que el día s´aixequi i la temperatura pugi el que pugui i tot seguit anem cara a la feina.



La creta està situada a mig camí la paret de la Formiguera a la nostra dreta, prou visible.



Fem dues cordades i ataquem el primer llarg força fàcil però al tanto amb la roca que llisca una miqueta. MOntem reunío comoda i tot seguit el segón llarg molt maco.








Les vistes cap a tots cantons son prou macos, tant a S. Llorenç com cap al Montroig que comença a deixar-se verue.








El tercer llarg agafa protagonisme el seu diedre tot fisurat i força técnic però que es deixar fer per tots nosaltres.













L´ultim llarg, fàcil ens fa arrivar al final de la via on motarem reunió a un pont de roca natural. Desde allà, disfrutem de les vistes i tot seguit baixem caminant per anar a la paret de la formiguera on farem la via "savina wall" per acabar de rodonir la jornada.
















Les vistes a S. Llorenç de Montgai ... espectaculars !!!










CRESTA TIO MARIA (155 MTS, V+)



S. LLORENÇ DE MOTGAI














APROXIMACIÓ: De Camarasa a S. Llorenç de Motgai, avans d´arrivar al poble, aparquem davant de la paret del cilindre. Agafem el camí direcció la paret de Formiguera però en comtes de agafar a mà esquerra creuant la riera, seguim recta amunt uns 25 metres fins a peu de via. L1 (20 mts, III) Aquest primer llarg no te complicació, recta amunt reseguint la canal fins davant del muro del seguent llarg. Reunió molt còmode. L2 (45 mts, v-) Escalem per la dreta de la cresta per acabar a la part final per la cresta fins la reunió. L3 (40 mts, v+) Sortim i deseguida tenim al davant un muro força fisurat que atacarem una mica per la seva esquerra per un diedre. Superat aquest tram continuem sense dificultat per la cresta fins la seguent reunió. L4 (50 mts, IV) Sortim per la cresta per anar disminuint la dificultat fins arrivar al final de la via. DESCENS: Caminem direcció oest per anar baixant pel corriol fins arrivar al peu de via. ORIENTACIÓ: Sud. EQUIMAMENT: Motl equipada.

4 comentarios:

Nogués dijo...

una cresta mooooolt xula!

Apa fins aviat!

Ther dijo...

Etd un crack Jaume!!! Vaig riure molt i va ser un molt bon inici a la via llarga per en Sesc!

Alfredo dijo...

Una forma de escalar diferente..
al Blade se ve que le gusto..la hicimos hace un mes..

cuidaros

JAUME ORS dijo...

pues si Alfredo, le gusto esto de "picar la cresta" al Blade´!! Un dia molt guapo y tinc ganes de tornar a fer una crestilla !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)