viernes, 8 de octubre de 2021

PIC PERIC (2810 MTS) MASSÍS DEL CARLIT


El Pic Peric amb els seus 2810 mts ... potser pasa a segón terme al costat del seu veí Pic Carlit però ... no té res a envejar-li dons tot i ... amb les seves corves suaus, la seva soletat és el millor reclam lluny de les aglomeracions de gent que té el Carlit. Aquí la pau ... està ben asegurada !!!
I així ... dit i fet ... marxem cap a la estació francesa de les Angles on farem el nostsre camp base per a l´endemà ben d´hora aixecar-nos i enfilar-nos cap al Peric.
Per fer aquest cim ... tenim 3 bones opccions. La primera, potser la més evident és fer-ho desde el Llac de le Bouilloses, dons és la millor manera d´accedir en cotxe. Nosaltres, per canviar una mica, accedim desde la estació d´ski de les Angles i desde le part alta de la estació arribem al collet del camp del Pau per tot seguit agafar una pista d´uns 2.3 kg fins arribar a una parking on dormirem amb la furgo. L´accés per la pista es pot fer amb qualsevol cotxe, xino xano ...
També hi ha la posibilitat de fer-ho desde el Lac de Balcère .

Sortim d´horete ... a les 07.45 jà comencem a caminar sota els crits de la brama del cervols que la veritat es que se sent a tota la vall ... impresionant !!!
Creuem l´estany de la Balmeta amb els primer ratjos de sol fins arribar a la Cabana de Balmeta. Aquí les vistes s´obren cap els Perics, les Bouilloses i el Carlit ... enganxem el GRP ... dins una planicia gegant i planera fins arribar a la alçada de l´estany de l´Anec on trenquem a la dreta, deixant enrera el GRP i ... ja ... una mica a la aventura ens enfilem en busca del coll de la llosa, que separa el gran i petit peric.
Pedra i més pedra, el que ens agrada, veiem i toquem neu de la primera nevada de la tardor i ... arribem al coll on les vistes que s´ens obre son increíbles cap a la vessant nord ... brutals !!!
Ja ... evident el camí cap al Pic Peric on arribem per tornar a disfrutar de les vistes de 360 graus !!!!
Fen un petit tast i agafem la carena direcció oest per anar a buscar una tartera amb força desnivell que en durà cap a l´estany petit blau ... tot un espectacle aquests llacs !!! 
Una vegada abaix ... ja només cal reseguir el riu que ens durà cap a la Cabana de Balmeta per tancar aquesta ruta circular i d´aquí ... cap al cotxe !!!!!


PIC PERIC
ITINERARI: 17 KM APROX.
DESNIVELL: 1020 MTS
ALÇADA MÀXIMA: 2810
ALÇADA MÍNIMA: 1784
TEMPS TOTAL: 8 HORES
ACCÉS: ESTACIÓ SKI LES ANGLES

(LLAC DE BALMETA)(CABANA DE BALMETA)


(VISTES CAP ALS DOS PERICS)(... DIRECCIÓ AL COLL)


(DESDE EL COLL ... VISTES A LA VESSANT NORD)


(VISTES DESDE EL CIM DEL PIC PERIC 2810 MTS)

(VISTES DESDE EL CIM CAP A L´ESTANY BLAU)

(BAIXANT PER LA TARTERA)


(DEIXANT ENRERA ELS PERICS)
(BOSQUET D´ARBRES MORTS AVANS DE LA CABANA DE BALMETA)(ESTANY DE BALMETA I EL PIC PERIC AL FONS)

 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)